Villa-interjú a Marsbéli boltosokkal



Ezúttal Révai Júliával, a Marsbéli Bolt étel házhoz szállító cég egyik létrehozójával beszélgettem. Miután jó alaposan megkóstoltam az ételeiket, úgy gondoltam, lenne hozzájuk pár érdekes kérdésem is. Ezúttal is lesz nyereményjáték, a kérdésért az interjú végére kell lapozni.
Júlia a villáiról ezt mesélte: "Nekem sajnos, vagy nem sajnos, nincsen külön a szívemhez nőtt villám, viszont van szépérzékem, és a saját fotóimat nem tartom szépeknek, ezért a látszatát is elkerülném annak, hogy ez egy szép fotó akar lenni. Azért az látszik belőle, hogy vannak gyerekek, azoknak meg gyakran jönnek barátai hozzánk játszani, szerencsére."


Miért Marsbéli?

Ez még a tavalyi hasonló jellegű kezdeményezésemből öröklött név, amit nem szívesen magyarázok, mert mondhatnám, hogy mert nincs még egy ilyen, vagy mert ott még miden tiszta, nincs E betű, de a lényege valójában, hogy akár tetszik, akár nem, megjegyzed. Nem kezded kapisgálni az emlékezetedben, hogy hogyishívják, bio-gasztro-zöld-food-mediterrán vagy akármi, hanem Marsbéli.


Megéri? Nem elsősorban pénzügyi szempontból kérdezem, hanem, hogy megéri-e a sok belefektetett energia, kreativitás, idő…

Amiért megéri, hogy az a kevés vevőnk, aki megmarad/van tényleg imád minket, mindenkit névről ismerek, napi kapcsolatban vagyok velük, ha elrontok valamit, azt is megbeszélhetjük. Ez egy jó munkakörnyezet, egyébként még az elején vagyunk, sok munka kell… de az ilyen kezdeményezések, mint például a tiéd, sokat lendít rajtunk.


Miért blogokról származik a legtöbb receptetek? Biztos vagyok benne, hogy rengeteg saját jó receptetek is van.

Nemcsak blogokról vesszük a recepteket, ezek amolyan kölcsönhetek, mindenki szereti őket, legalább a főzni szerető olvasóink/vevőink megismerhetnek jó kis receptlelőhelyeket. Egyébként nem vagyunk szakácsok, sem vendéglátósok, talán ez az egyik legnagyobb előnyünk, hanem ugyanolyan hobbifőzök, mint sokatok, csak gondoltunk egy nagyot, és megpróbáljuk ezeket a tuti jó kis recepteket meg a saját kedvenceinket (amik többsége szintén kedvenc és egyre bővülő szakácskönyvgyűjteményeink termése) megfőzve kínálni. Röviden: a rést ott láttuk, hogy jó étterembe menni már sok helyre lehet, de ezen kívül csak az otthonfőzés marad elfogadható minőségben, ha valaki olcsóbban szeretne jót enni a munkahelyén vagy otthon, azt a Marsbéli Boltban teheti meg.


A nyeremény pedig egy üveg házi narancslekvár, amit azonban egyelőre csak budapestiek számára tudnak eljuttatni. Ezért cserébe pedig írjátok meg, kinek a szavajárását idézzük: „Mert az élet értelme nem feltétlenül a munka, hanem például a méz.” A válaszok csütörtök reggelig jöhetnek, aztán sorsolunk.

Sorsoltunk. A nyertes Nilla Borbála! Kérlek vedd fel velem vagy a Marsbéliekkel a kapcsolatot cím egyeztetés céljából!


12 megjegyzés:

Névtelen írta...

A megfejtés: Micimackó :-)...

Edina

mandy tarragon írta...

Nagyon micimackósan hangzik :)

Notburga írta...

Micimackó tanítása ;-)

lúdanyó írta...

Micimackótól kitelik ilyen :)

Millie írta...

Csakis Micimackó lehet!

Unknown írta...

Micimackó!
És bár én nem vagyok pesti (miért van az, hogy minden gasztrobuli Pesten történik???), de a házi narancslekvárért megoldanám...:-)

Eperturmyx írta...

megoldás: Micimackó tanítása

Rita írta...

Micimackó, egyértelmű :)

E.M.A.K. írta...

MICIMACKÓ!!! - olyan jó ötlet ez. Biztosan hamarosan ki fogom őket próbálni!!! Már alig várom!!! Nyamiiii!!!!

Mamcsi írta...

Ha méz, akkor csakis és kizárólagosan MICIMACKÓ. És nem Róbert Gida, Füles, Tigris, Kanga, Zsebibaba, Nyuszi vagy Bagoly! Mindenki ismeri ezt az egyszerű egyenletet ugye? Méz=Micimackó és Micimackó= Méz

billyrotten írta...

Micimackó tanítása.
Mi más?
Minden medve szereti a mézet:)

Ági, aki főz írta...

Sorsoltunk. A nyertes Nilla Borbála! Kérlek vedd fel velem vagy a Marsbéliekkel a kapcsolatot cím egyeztetés céljából!