VKF! Túrós ételek

Bár a kiírás különleges túrós ételekről szólt, először egy gyors, és a konyhámban egyre gyakrabban felbukkanó ételről számolnék be, a galuskáról, illetve annak juhtúrós, spenótos változatáról. Igazából nem egy különleges étel, viszont szerintem a túró meg a spenót olyan jól passzol, hogy nem hagyhattam említés nélkül eme étket.

Juhtúrós galuska, tejszínes spenóttal

Mi kell 4 adaghoz? 25 deka juhtúró, 2 tojás, 1 deci tej, körülbelül 20-25 deka liszt, 30 deka friss spenót, 1 deci tejszín, olaj, só, bors.

Hogyan készül? Először érdemes a spenótot megmosni, mert ez az egész étel készítése esetében a legidőigényesebb feladat. A zöld leveleket széles csíkokra metélem, pici olajon éppen csak addig fonnyasztom, amíg megroggyan, ekkor rálocsolom a tejszínt, összeforgatom és le is zárom alatta a tüzet.

A galuska tésztájának kikeverése előtt odateszek egy nagy fazék vizet forrni. A túrót villával összetöröm, hozzákeverem a tojást, a tejet, végül a lisztet is. Ha a tészta túl kemény, vagy éppen túl lágy lenne, szükség szerint adok még hozzá tejet vagy lisztet. Gyorsan beleszaggatom a vízbe, és ha feljött a felszínre, már lehet is leszűrni. Tényleg pillanatok alatt elkészül. Végül már csak annyi dolgom akad, hogy a galuskát és a spenótot összeforgassam és már falhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések: