Nespresso jegeskávé variációk

A téli, ízesített kávék után, nyárra is valami újjal rukkolt elő a Nespresso. Ezek nem ízesített őrlemények, hanem olyan kávék, amelyeket kifejezetten a jeges kávék készítéséhez fejlesztettek ki. Ez nekem nagyon jól jön, mert egyébként is szeretem hidegen inni a kávémat, és így végre "legálisan" tehetem. 
A két őrleményt az Intenso on Ice és a Leggero on Ice néven érdemes keresni, gyönyörű színeket kaptak. Már ránézésre imádtam őket. 



Aztán jó alaposan (értsd egy hete minden nap) megkóstoltam őket. 

Az Intenso (a sötétkék) egy erőteljesebb, kesernyésebb variáció. Engem a Nespressok közül talán a Kazarra emlékeztet. Viszont a tejtől lágyabb, krémesebb lesz és egészen "gabonás", "kakaós" ízek jönnek elő. Tökéletes reggeli kávénak gondolom. 

A Leggero (a menta színű) egy könnyedebb, lágyabb ízű őrlemény. Ha mindenképpen hasonlítani szeretném valamihez, akkor "gyümölcsös", "citrusos" ízeket lehet keresni benne. Viszont ennek a kávénak is jót tesz a tej, sőt egy kevés tejszín még mesésebbé teszi. Ezt inkább délutáni, kényeztető kávéként iszogatom. 



Elvileg az ajánlás szerint pontosan így kellene elkészíteni: 
1. lépés: Tegyünk 3 darab nagy méretű jégkockát a pohárba (90 g vagy 7 db átlagos méretű jégkocka)
2. lépés: Főzzünk a jégkockák tetejére egy Intenso on Ice vagy  Leggero on Ice kávéból készített eszpresszót (40 ml)
3. lépés: Végezetül öntsünk a pohárba 90 ml hideg tejhabot vagy hideg vizet (körülbelül 6 evőkanál) 

De szerintem nagyon-nagyon jók úgy is, ha csak egy kevéske jéghideg tej kerül bele :)

Június 20-ig egyébként játszhattok is egy Nespresso ajándékcsomagért, amihez az Instagramra kell fotót feltölteni. Részleteket itt találtok.

Nincsenek megjegyzések: