Megkóstoltuk az új fagylaltokat a Damniczki Cukrász Manufaktúrában

Odakint tombolt a nyár legnagyobb budapesti vihara, de mi édes tudatlanságban végigkóstoltuk a legújabb fagyicsodákat. Damniczki Balázs erre a nyárra is rengeteg izgalmas újdonsággal rukkolt elő. 





Idén áprilisban Damniczki Balázs első helyezést ért el a Carpigiani cég által szervezett Gelato World Tour magyarországi fagylaltversenyén. A zsűri a magyar versenyzők közül Damniczki Balázs fekete teás málnafagylaltját ítélte a legjobbnak. Természetes hát, hogy ezt a fantasztikus ízpárosítást is meg lehet kóstolni. Nagyon málnás és csak picit fűszeres, önmagában is egy teljes desszerttel felér. 

Ugyanilyen teljes desszerttel felérő kreáció a Rákóczi túrós süti hozzávalóit felvonultató nyalánkság. Ebben is olyan összetett zamatok vannak, hogy nem is kell mellé másfajta. 



szomolyai fekete cseresznye más miatt érdekes. Az alapanyagot egy kis faluból hozzák és saját gyümölcsfeldolgozó üzemükben tartósítják, csakúgy mint a többi gyümölcsöt is. Így biztosak lehetünk benne, hogy csak a legjobb alapanyagok kerülhetnek a fagyikba. 

Ha pedig valaki nagyon nem szokványos dolgokat szeretne kipróbálni, akkor keresse a pultban a kapros uborkát vagy a mentás zellert citrommal. Az uborkásból nyalintottam egy picit és bár elég extrém, van ennek is létjogosultsága. 

Nagy kedvencem volt még a Dark Side nevű alkotás, amely egy nagyon sötét, fűszeres kakaó fagylalt. Szintén nagyon-nagyon összetett alkotás, minden falat más és más fűszeres ízt hoz a felszínre. Jó elmerülni benne. 



El kell mondanom, hogy ez az a fagyizó, ahol a 40féle fagylalt önmagában is kulináris élmény-utazás. Nagyon gondosan raknak össze minden ízt, semmi sincs a véletlenre bízva. Rá kellett azonban jönnöm arra is, hogy a gyermekeimet egyszerűen nem érdemes magammal vinni, mert még nem igazán tudják értékelni ezt a forgatagot. Eleve nem túl kísérletező kedvűek, ami az új ízek kipróbálását illeti, így maradtak a tejcsokinál meg stracciatellánál. Mondjuk ezek is tökéletesek a maguk nemében, de a kínálat gerincét persze nem ezek alkotják. 
Egyébként a környezet kialakítása, a fagyizó eleganciája is arra utal, hogy ezt az igazi ínyenceknek szánták, azoknak, akik meg tudják adni a módját akár egyetlen gombóc elfogyasztásának is. 

Szóval, azt ajánlom, hogy olyan valakit vigyetek magatokkal, aki értékelni tudja a gondosan kitalált ízeket és élvezni tudja a nagyon különleges kreációkat is. 


Nincsenek megjegyzések: