Nutellás kókuszgolyó

Nem mondom, hogy hű, de egészséges ez az édesség. Nem, sajnos nem az. Viszont kifejezetten, sőt addiktív módon nagyon finom. Valójában a gyerekeknek és miattuk készült. Imádják ugyanis a kókuszgolyót, de amikor meglátták, hogy baracklekvár kerül bele, kitört a parasztfelkelés. Azt ugyanis nem szeretik, hogy eszem a zuzájukat.



Szóval a lekvárt és a meggyet egy elegáns mozdulattal lecseréletem Nutellára. Így még édesebb és még nagyobb maszatolással és ragacsossággal jár a folyamat. A végeredmény viszont megéri, különösen amikor a nyakig barna kulimásszal borított vigyorgó srácokat nézem. Imádnak hengergetni, közben persze a golyóbisok fele szőrén-szálán eltűnik. De mindig akad egy-kettő mutatóba, amit egy hat- és egy négyéves minden büszkeségével kínálnak a felénk tévedőknek.
És még azt sem bánom (nagyon) hogy egy-egy ilyen akció után a konyhát is ki kell porszívózni, mert természetesen minden felületet kókuszreszelék borít be.

Hozzávalók egy kisebb adaghoz: 25 deka háztartási keksz, 2-3 kanál Nutella, 2-3 kanál tej, 1 kanál kakaópor, 2 kanál kókuszreszelék + egy kisebb tálkányi a hengergetéshez.

Elkészítése / összekutyulása: Először is le kell darálni a kekszet. Vagy már eleve daráltat venni. Erre jó a késes robotgép vagy a jó öreg asztali, kézi erővel működtetett diódaráló is.

A darált kekszbe egy fakanállal jól beledolgozzuk a többi hozzávalót, kis gombócokat gyúrunk belőle és természetesen beleforgatjuk a kókuszba. Ez a móka legjobb része.

Két nyári szünetét töltő gyereknek ez tökéletes délelőtti program. Egy óra simán elmegy egy-egy ilyen "főzőcskézéssel", aztán lehet pihegni egy kicsit. Ha meg némileg tisztább alkotásra vágyom, akkor gyurmából is lehet ám kókuszgolyót csinálni. Íme a bizonyíték. Bár ezt sajnos nem lehet megenni, legalábbis nem próbáltuk.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

800g nutellát kevertem bele fél kiló darált kekszbe, nem állt össze. Öntöttem hozzá tejet, nagyon picit, attól konkrétan morzsákra esett szét. Nekem nem megy.

Ági, aki főz írta...

Húha, érdekes. Lehet, hogy túl sok volt a Nutella. Nekem annak tűnik ehhez a mennyiséghez. Fél kilóhoz csak pár evőkanállal tennék, nem 800 grammot.

A másik az lehet még, hogy én finomabbra daráltam a kekszet, ami így jobban tapad.

Unknown írta...

Most fogok nekiiii :-D remèlem fincsiii lesszz...:-D annak tűnik..addig is köszönöm a receptet :)

Névtelen írta...

Lekvár nem is való bele. Viszont a rum vagy aroma igen. Meggylével még nagyon jó.