Joghurthab fahéjjal és szilvával



Olyan könnyed kis semmiségnek tűnik és nagyjából az is. Egy kis hab, egy kis szilvalekvár, sok fűszer meg puszedli-morzsa. Kell, hogy legyen az ember tarsolyában ilyesmi, amikor átjönnek a barátnők egy kis beszélgetésre és nincs kedvem nekilátni sütit sütni.

A joghurthabhoz 2 dl tejszínt kemény habbá vertem, hozzáadtam 2 kanál porcukrot, és egy jó kiskanálnyi őrölt fahéjat. Lazán beleforgattam 2 dl joghurtot. A legjobb ha sűrű, krémes görög/török joghurtot használunk vagy pár órán át csöpögtetjük egy textilen keresztül a bolti joghurtok levét.

Poharakba rétegeztem a habot, alá-fölé került néhány elmorozsolt, fűszeres puszedeli és némi krémes, édes szilvalekvár is. Nagyon jól működtek együtt az ízek a savanykás habbal.

Azonnal fogyasztható.

2 megjegyzés:

Vera írta...

ez nagyon szuper

Puszedli írta...

Ezek a legjobb desszertek, amiket a gyorsaság és a hűtő "szül". Nagyon tetszik!