A kedvenc sütiműfajom ez: végtelenségig variálható, ámde roppant egyszerű kevert tészta. Ezúttal nagyon-nagyon citromos változatban készült. Olyan isteni az illata, hogy először az ember csak szagolgatja pár percig, mielőtt beleharap. És mindezt egyetlen darab citromnak, némi vaníliának és gyömbérnek köszönheti.
Az alaprecept: 1 joghurtospohár használatával szépen egymás után beleborogatom a keverőtálba a dolgokat és jól összekeverem. Ezúttal lereszeltem egy kezeletlen, jól megmostott citrom héját, egy kisebb darabka meghámozott gyömbért. 1 pohár joghurt, 3 tojás, fél pohár olaj és 1 pohár cukor lett először összekeverve. Aztán ment bele 2 pohár liszt, 1 kiskanál sütőporral és fél csomag vaníliás cukorral. Alapos keverés és már mehet is a hosszúkás formába sülni.
Úgy 30-35 percig szoktam sütni, amíg szép piros lesz a teteje és nagyjából duplájára nő a sütőpornak köszönhetően.
A tetejére csorgattam egy kis mázat: 1 kanál citromlé 2 kanál porcukorral jól kikeverve, majd a süti tetejére csorgatva. Gyorsan megszárad rajta és ad egy kis plusz citromos ízt.
És ha még a felszeletelt sütire az ember lánya ráken egy ici-pici ribizli vagy málnalekvárt... Hmmmm.
Már csak gyorsan le kell forrázni hozzá a kedvenc teámat - mostanában jázminos zöldtea - és jöhet a békebeli teadélután.
7 megjegyzés:
nyamm! :)
Ez egy nagyon jó kis cucc, rég keresek citromos süti receptet. Elmentem.))
Jééé, én is épp ilyet sütöttem tegnap, csak sok-sok mákkal! Imádom! Az egyik legegyszerűbb süti, pikk-pakk kész, és pikk-pakk el is fogy! ;-)
Imádom az ilyeneket! Joghurt és citrom különösen jó együtt, olyan friss porhanyós lesz tőle az egész.
én ebböl a tésztábol maffint szoktam sütni /meggyet szoktam bele nyomkodni /
Jó kis recept:)
A citrom levét is beleteszed a sütibe?
Hajni, azt nem. A levéből lesz a máz.
Megjegyzés küldése