Kukoricasaláta keletiesen



Ez egy friss, üdítő, nyári kukoricasaláta. A majonézbe fullasztott (füstölt sajtos, almás) változatot is szeretem, de azért ilyenkor legyen már felejtős.

Viszont nagyon jól megy hozzá a rántott hús, valami natúr halszelet vagy éppenséggel a bioboltból szalasztott lencsefasírt.

Lehet csinálni konzervből, fagyasztottból, vagy megfőzött csövesből, amiről éles késsel lehet lefejteni a szemeket.

A lustasági szintnek megfelelő módon elővarázsolt úgy 300 g kukoricához ezek után adtam: 2 kanál szójaszószt, 1 lime (zöldcitrom) levét, pici magatlanított chilit, fél pritaminpaprikát, petrezselyem zöldjét és 1 darabka újhagymát, 1 gerezd fokhagymát. Ez utóbbiakat értelem szerűen apróra vagdalva, kockázva, nyiszálva. Jól összekeverve (nem rázva), viszont pár órát érlelve.

1 megjegyzés:

Betty írta...

Imádom a kukoricát! Nagyon jól hangzik a recept!