Buddha Bowl téli zöldségekkel

Ez a legújabb és menőbb trend jelenleg: a szépen dekorált smoothie-k után itt vannak a Buddha Bowlok is. Ezek pedig nem mást takarnak, mint dekoratívan elrendezgetett salátákat. Végül is jól néz ki meg egészséges is, tehát akár rá is fekhetünk erre a hullámra...



Ezúttal még télvégi zöldségekből készült és némi citromos-kapros tejföllel lett ízesítve, illetve csicseriborsóval dúsítva. 

Megjegyzés: A Bonduelle új csicseriborsó konzervje pont egyszemélyes adagnyi - minden macera letudva és megúszva :)

Szóval: Sütőben kb. 40 perc alatt puhára sütöttem félbe vágott kelbimbót, felkockázott édesburgonyát, 2 gerezd apróra kockázott fokhagymával és némi olívaolajjal megszórva, meglocsolva. 
A mélyhűtőben még lapult nyárról sült paprika, amit felcsíkoztam.

A zöldségeket végül citromlé, reszelt citromhéj, kapor és tejföl keverékével is meglocsoltam, miután langyosra hűltek. Természetesen fogyasztás előtt jól összeforgattam az egészet, de így tálalva igazán fotogén.  

Nincsenek megjegyzések: