Mediterrán kukoricasaláta



A drágám vacsorára minden nap salátát eszik. Általában magában, néha egy kis hússal, sajttal. Igyekszem néha sült zöldségekkel helyettesíteni neki, hogy ne legyen unalmas. Az utóbbi időben a kukorica volt a főszereplő, talán mert önmagában is annyira finom és olyan sokféle módon lehet kiegészíteni. 

2 személyes adag: 1 nagy kukorica konzerv vagy 3 cső kukorica megfőzve, 2 nagyobb paradicsom, 1 kápia paprika, 1-2 szál újhagyma, maréknyi fekete olajbogyó, néhány aszalt paradicsom, 1 kiskanálnyi oregánó, 1 citrom leve, 1 kanál olívaolaj, só, bors, esetleg egy kevéske chiliszósz. 

Készítése végtelenül egyszerű: darabolás, keverés, ízesítés majd kóstolás és további fűszerezés. 

Ha szereted, akkor mehet bele feta sajt is, illetve mellé egy kis grillezett csirkemell. 

Nincsenek megjegyzések: