Böjtnapló 2016. - 3. hét

Úgy döntöttem, innen már csak az ebédeket mutatom, mert a reggelik és vacsorák rém unalmasak. Általában zabkását vagy vajas-sajtos kiflit eszem valami zöldséggel. És közben rengeteg kávét iszom.
Volt itt egy kis torokfájás, aminek köszönhetően rengeteg fűszert, csípőset, fokhagymát meg gyömbért használok. :)

És amire egészen büszke vagyok: szinte minden nap főztem ebédet, meglepően változatosan!




Hétfő: Darabolt paradicsommal és mozarellával összesütött tészta

Ez tényleg csak ennyiről szólt: fogtam a kifőtt tésztát és a sütőtálba pakoltam. Megszórtam egy csomó szárított bazsalikommal, rákanalaztam a darabos paradicsomkonzervet és egy csomag mozarellát tettem még hozzá. Kicsit megsóztam, borsoztam is. Kb. 15 percet töltött a forró sütőben. 




Kedd: Curry-vel fűszerezett csicseriborsó kókusztejjel és paradicsompürével, egy kis répával és bashmati rizzsel

Olajat forrósítottam, amin megfuttattam 1 hagymát, 2 gerezd fokhagymát, 2 felkockázott répát. Megsóztam és rászórtam a curry keveréket. Kevés vízben puhára pároltam a zöldségeket. Végül belekevertem a leöblített csicseriborsó konzervet, 1 kis doboz paradicsompürét, 1 doboz kókusztejet. Összeforraltam és már tálaltam is a rizzsel. 


Szerda: Rakott cukkíni tojással, tejföllel, füstölt sajttal - ezt a pótnagyinknak köszönhettem!




Csütörtök: Pirított tészta répával, fokhagymával, gyömbérrel, szójaszósszal és füstölt tofuval.

Péntek: Spenótos-gombás tészta




Szombat: Rákos-borsós rizottó 

Ilyesmit már korábban is többször csináltam, pl itt: http://agifoz.blogspot.hu/2011/08/nyari-rizotto-tenger-gyumolcseivel.html A lényeg a sok-sok parmezán :)



Vasárnap: Ismét a mamáéknál ebédeltünk, így ez megint húsos nap lett: húsleves, sült csirkecomb krumplipürével, rozmaringos répával. 
Én hozzájárulásként a naphoz sütöttem sütit is: répás-kókuszos kevert szeletet. 

Nincsenek megjegyzések: