Paradicsomos köles juhsajttal és ropogós hagymával

Nagyon diétás, nagyon reformos, tökéletesen illik a böjtömbe és hihetetlen módon még FINOM is! Na, ilyen étel nincs is. Vagy mégis?

Persze a gyermekeim rá se néztek, semmi szokatlant nem hajlandók megkóstolni. De szerencsére a kalandvágyóbb felnőtteken tesztelve úgy tűnik jó kis ételt sikerült összehoznom.



Hozzávalók 2-3 adaghoz:
1 kis fej vöröshagyma, 1 kanál olaj, 10 deka köles, 3-4 kanál sűrített paradicsom, só, bors, 10 deka juhsajt, 2 kanál ropogós sült hagyma.

A hagymát nagyon apróra kockáztam és megfuttattam az olajon. Hozzáadtam a kölest, sóztam és borsoztam. Kétszeres mennyiségű vízzel felöntöttem. Jó párszor megkavartam, amíg rotyogott. Ha esetleg elfövi a vizet, akkor értelemszerűen utána kell önteni, de egyszerre ne túl sokat.
Amikor már puhának tűnik a köles, akkor öntöm csak hozzá paradicsompürét, mert ez nagyon fröcsköl, meg csapkod. Még kb. 5 percig párolom fedő alatt, hogy jól besűrűsödjön.

Tálalásnál rászórom a felkockázott juhsajtot és a bóti ropogós hagymát. Ez utóbbi hozzávaló most az új kedvenc, egyszerűen mindenre megpróbálok ezt szórni. Na jó, tejbegrízre nem. :)

Nincsenek megjegyzések: