Lazacos rakott krumpli

Egy tíz év előtti lazacos-tésztás recept emléke kavargott a fejemben, amikor megcsináltam a mai vacsorát. Meg közben volt egy hasonló elemekből építkező lazacos-krumplis leves is valamikor.



Most 2 személyes adag készült a következő hozzávalókból:
40 deka krumpli, 10 deka füstölt lazac, 3 dl tejföl, 1 csokor újhagyma, 10 deka Cheddar sajt, 1 kiskanál szárított kapor, só, bors, szerecsendió.

Így készült:
A krumplit meghámoztam, apróra kockáztam. Az újhagymát felkarikáztam. A lazacot felkockáztam.

A sajtot kivéve jól összekevertem a hozzávalókat. Jól meg is fűszereztem. Sütőtálba tettem, alufóliával lefedtem és 30-35 percig forró sütőben sütöttem-pároltam.

A sajtot lereszeltem és amikor a krumpli már megpuhult, a tetejére szórtam. Még 10 percre visszadugtam, hogy jól megpiruljon a teteje. Ezúttal már fólia nélkül.

Nagyon forrón, nagyon finom.

Ha bármilyen hiányérzeted lenne, akkor balzsamos céklát ajánlok még mellé.
 

Nincsenek megjegyzések: