Vörösboros meg mindenes marha

Olyan, de olyan illat van az egész házban… Elképzelni sem lehet nyálcsorgatóbbat.

Mivel napközben egyedül vagyok itthon, néha nem bírom tovább és garázdálkodok egy mennyei kis kaját, csak úgy a saját örömömre. Azért nagyon remélem, hogy a szigorú anyós jelölt is eszik majd a főztömből. Ez a legnagyobb hallgatólagos konfliktus köztünk. Hogy legtöbbször nem ízlik neki, amit csinálok. Bezzeg a fiacskája mindig teleszájjal falja a kajámat. Ki érti ezt?

Vörösboros meg mindenes marha

Mi kell hozzá? Egy szép darab marhacomb, két-három répa, hagyma, zöldség, só és zöldfűszerek (amelyik éppen akad otthon: majoránna, oregánó, zsálya, kakukkfű), fél üveg vörösbor, egy paradicsom konzerv, kevés olaj és darabka szalonna.

Hogyan készül?A húst felkockázzuk, a zöldségeket is nagyobb darabokra aprítjuk. A zöldségeket egy mázas cseréptálba pakoljuk, vagy ha az nincs, akkor egy mélyebb tepsibe. A húst egy kis kiolvasztott szalonnazsíron és olajon megpirítjuk és hozzáadjuk a zöldségekhez. Felöntjük a borral, jó alaposan megfűszerezzük és a paradicsomot is hozzáadjuk. Aztán már csak úgy 3 órát kell kivárni, hogy a hús ízletesre puhuljon. Nálam nemsokára letelik én meg majd éhen halok.

Nincsenek megjegyzések: