Olyan, de olyan illat van az egész házban… Elképzelni sem lehet nyálcsorgatóbbat.
Mivel napközben egyedül vagyok itthon, néha nem bírom tovább és garázdálkodok egy mennyei kis kaját, csak úgy a saját örömömre. Azért nagyon remélem, hogy a szigorú anyós jelölt is eszik majd a főztömből. Ez a legnagyobb hallgatólagos konfliktus köztünk. Hogy legtöbbször nem ízlik neki, amit csinálok. Bezzeg a fiacskája mindig teleszájjal falja a kajámat. Ki érti ezt?
Vörösboros meg mindenes marha
Mi kell hozzá? Egy szép darab marhacomb, két-három répa, hagyma, zöldség, só és zöldfűszerek (amelyik éppen akad otthon: majoránna, oregánó, zsálya, kakukkfű), fél üveg vörösbor, egy paradicsom konzerv, kevés olaj és darabka szalonna.
Hogyan készül?A húst felkockázzuk, a zöldségeket is nagyobb darabokra aprítjuk. A zöldségeket egy mázas cseréptálba pakoljuk, vagy ha az nincs, akkor egy mélyebb tepsibe. A húst egy kis kiolvasztott szalonnazsíron és olajon megpirítjuk és hozzáadjuk a zöldségekhez. Felöntjük a borral, jó alaposan megfűszerezzük és a paradicsomot is hozzáadjuk. Aztán már csak úgy 3 órát kell kivárni, hogy a hús ízletesre puhuljon. Nálam nemsokára letelik én meg majd éhen halok.
Mivel napközben egyedül vagyok itthon, néha nem bírom tovább és garázdálkodok egy mennyei kis kaját, csak úgy a saját örömömre. Azért nagyon remélem, hogy a szigorú anyós jelölt is eszik majd a főztömből. Ez a legnagyobb hallgatólagos konfliktus köztünk. Hogy legtöbbször nem ízlik neki, amit csinálok. Bezzeg a fiacskája mindig teleszájjal falja a kajámat. Ki érti ezt?
Vörösboros meg mindenes marha
Mi kell hozzá? Egy szép darab marhacomb, két-három répa, hagyma, zöldség, só és zöldfűszerek (amelyik éppen akad otthon: majoránna, oregánó, zsálya, kakukkfű), fél üveg vörösbor, egy paradicsom konzerv, kevés olaj és darabka szalonna.
Hogyan készül?A húst felkockázzuk, a zöldségeket is nagyobb darabokra aprítjuk. A zöldségeket egy mázas cseréptálba pakoljuk, vagy ha az nincs, akkor egy mélyebb tepsibe. A húst egy kis kiolvasztott szalonnazsíron és olajon megpirítjuk és hozzáadjuk a zöldségekhez. Felöntjük a borral, jó alaposan megfűszerezzük és a paradicsomot is hozzáadjuk. Aztán már csak úgy 3 órát kell kivárni, hogy a hús ízletesre puhuljon. Nálam nemsokára letelik én meg majd éhen halok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése