3 színpompás nyári zöldségköret


Ha nem csak salátát ropogtatnál egész nyáron, szívből javaslom a hüvelyes zöldségeket, amelyekben rengeteg fehérje és rost található. Egy jó hosszúra nyúlt strandolás-pancsolás után nagyon jól tud esni valami finom, zöldséges étel. 

Ezt akár magában, akár grillhúsok köreteként szívből ajánlom: A felkockázott répát reszelt gyömbérrel kevés olajon, pici vízzel puhára párolom. Hozzá keverek 1 konzerv csicseriborsót és rengeteg zöldfűszert - például petrezselymet vagy koriandert. Langyosan a legfinomabb. 


Imádom a nyári céklát, amikor még kisebbek, frissebbek, mint télen. Megpárolva, majd kihűtve tejföllel az egyik legjobb saláta, amit el tudok képzelni. 


Ez az a köret, ami meglepően gyorsan el szokott fogyni, bár elsőre senki sem lelkesedik érte. A zöld hüvelyű zöldbabot vízben puhára párolom, leszűröm. Közben serpenyőben vajon megfuttatok fokhagyma szeleteket és ezzel keverem össze a zöldbabot. 

A három ötlet közül melyiket kóstolnád meg szívesen?

Nincsenek megjegyzések: