Marokkói lencseleves


Sűrű, éppen csak egy picit csípős, a fűszerektől illatos. Olyan jó belemeríteni a kanalat.

Eredeti ras el hanout fűszerkeverék hiányában chili, pirospaprika, fahéj, szegfűszeg, bors is megfelelő pótlást jelenthet.

4 adaghoz ezt használtam: 2 répa, 1 vöröshagyma, 1 petrezselyemgyökér, 1 doboz lencsekonzerv, 1 kanál olaj, 2 dl paradicsomlé, 1 kiskanál ras el hanout marokkói fűszerkeverék, pici só.

Így készült: A zöldségeket meghámoztam, felkockáztam. Olajon megfutattam a fűszerkeverékkel együtt. Felöntöttem paradicsomlével plusz 4 dl vízzel. Puhára főztem. Belekevertem a lecsöpögtetett lencsét és már ettük is.

2 megjegyzés:

Jutka írta...

Nagyon guszta!

Melinda írta...

Na ezt du. kipróbálom, pont az esetem:) Köszi:)