Bizony, néha én is képes vagyok arra, hogy tökéletesen vega ételeket produkáljak. Nagyon jól esett.
Hozzávalók 1 személyes adaghoz: 10 deka tofu, 1 répa, 1 kaliforniai paprika, 1 csokor újhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál földimogyoróvaj, 1 kanál szójaszósz, 1 kanál szezámolaj, 1 kanál szezámmag, 10 deka üvegtészta.
Elkészítése: A tofut felkockáztam, a fokhagymát apróra vagdaltam, a többi zöldséget pedig felcsíkoztam. A szójaszószból és a többi folyékony hozzávalóból pácot készítettem és ebbe forgattam bele a tofut. 1 kanál olajat forrósítottam egy mély serpenyőben, először a zöldségeket pirítottam meg, aztán a tofut is hozzáadtam, de már csak átforgattam. A szezámmagot csak a legvégén adtam hozzá.
Időközben forró vízbe áztattam az üvegtésztát és miután leszűrtem, ráhalmoztam a frissen sült tofut.
6 megjegyzés:
Épp vár a hűtőben egy tofu hétvégi hasznosításra. :) Azt szeretem a receptjeidben, hogy felmerül bennem, hogy tényleg meg lehet ezeket főzni. A múltkori csicseris ruccolás salátát is köszi, tegnap vacsorára megcsináltam, igazán mennyei!
Nekem is van itthon tofum, csak időm nincs. Pedig, milyen egyszerű lenne!:)
Anyahajó, talán azért mert én magam is megcsinálom őket?
Szepyke, pedig ez tényleg egyszerű.
:D Úgy értem, hogy olyan földi halandóknak is elérhető és megfőzhető, mint én, akinek a nemlétező kamrájában nincs jelen a Culinaris teljes választéka. Azért ez nem evidens a gasztorblogok világában, sok van, amiben csak gyönyörködöm, de eszembe nem jutna nekiállni megfőzni.
Ja, értem. Pedig ez egy egészen egzotikus recept. De legtöbbször én is az osanban meg a sarki kisközértben vásárolok, tehát a legtöbb hozzávaló egyértelműen onnan van.
Édesanyám születésnapjára holnap kínai menü lesz. Vegetáriánusok... Köszi a tippet, ezt is megcsinálom még pluszba!
Megjegyzés küldése