Rákaptam a sütés nélkül készíthető keksztortákra. A legtöbb annyira egyszerű, hogy meg se írom: vajas keksz alap, gyümölcs meg mascarpone vagy tejszínhab. De ez a mostani valami egészen fantasztikus lett, úgyhogy elmesélem.
Az ötletet a Szamos cukrászdában evett torta adta, úgy tűnt, hogy a piskótát csokival összetapasztott kekszből csinálták. Kipróbáltam itthon és nagyon működött a dolog. Az arányok, ahogy először csináltam, egy kicsit kemény, vághatatlan alapot eredményeztek, legközelebb több lesz a keksz és kevesebb a csoki. Az íze viszont, így is nagyon komoly.
Fekete-erdő keksztorta
Az alaphoz: 15 deka keksz, 15 deka keserűcsoki. A kekszet ledaráltam, a csokit megolvasztottam és összedolgoztam őket. Egy formába simítottam és a hűtőbe tettem.
Rá került 10 deka darabos, kakaós meggylekvár, szépen elsimogatva, eligazgatva.
A tetejére pedig 2 zacskó tejszínhabport, 1 zacskó habfixet és 4,5 dl tejet vertem kemény habbá.
11 megjegyzés:
Mondom, hogy kezdem feladni...
Akkor ide is leírom, hogy megnéztem Trinitynél azt a gyümölcsös izét, aztán Duendénél a túrósat, és most ez.
Ági, ez pazar lett.
Ez nagyon szuper lett :)
És akkor a csoki ha megdermed, biztosan egyben tartja az alapot, és nem fog morzsálódni... Zseniális ötlet! :)))
Nagyon szép... Az az átmenet a lilától a rózsaszínen át fehérig... Mesés... :-))
Tényleg zseniális!!
Ha nem bánod, ki is próbálom majd!!
Az étcsoki felhasználására mindig vannak ötleteim, de hogy a mostani készletem végzete mi lesz, az itt és most eldőlt. :)
Tényleg pazar! Nagyon szívesen eszegetném!
Ja igen: ráadásul a feketeerdő kombináció a nagy kedvencem...
Két dolgot próbálnék meg: A durvára tört kekszet beletenni a formába (csak lazán), amire rácsorgatni vékony sugárban a csokoládét. Így marad közte valami levegő is, és mégsem esik szét.
A másik tippem egy kis vaj hozzáadása lenne.
Imádom a keksztortákat egyébként!!!
Hm... :) Isteni. Én is gondolkodtam a sárgadinnyeréteg alá egy kis málnalekváron, de elvitte nagyon az ízét, nem érvényesült a dinnye. Az úgy jó. Ez meg így! :)
Az alap sokkal finomabb kicsit megbolondítva. Az én tortámon az a kis grillázs is fantasztikusan sokat dobott!
Szombaton míveltem egy ilyet tört karamellel, vajjal a leányom 3. születésnapjára. Finom lett, de arra nem számítottam, hogy a gyertyát nem lehet beleszúrni :)
Megjegyzés küldése