Rákaptam a sütés nélkül készíthető keksztortákra. A legtöbb annyira egyszerű, hogy meg se írom: vajas keksz alap, gyümölcs meg mascarpone vagy tejszínhab. De ez a mostani valami egészen fantasztikus lett, úgyhogy elmesélem.
Az ötletet a Szamos cukrászdában evett torta adta, úgy tűnt, hogy a piskótát csokival összetapasztott kekszből csinálták. Kipróbáltam itthon és nagyon működött a dolog. Az arányok, ahogy először csináltam, egy kicsit kemény, vághatatlan alapot eredményeztek, legközelebb több lesz a keksz és kevesebb a csoki. Az íze viszont, így is nagyon komoly.
Fekete-erdő keksztorta
Az alaphoz: 15 deka keksz, 15 deka keserűcsoki. A kekszet ledaráltam, a csokit megolvasztottam és összedolgoztam őket. Egy formába simítottam és a hűtőbe tettem.
Rá került 10 deka darabos, kakaós meggylekvár, szépen elsimogatva, eligazgatva.
A tetejére pedig 2 zacskó tejszínhabport, 1 zacskó habfixet és 4,5 dl tejet vertem kemény habbá.
Mondom, hogy kezdem feladni...
VálaszTörlésAkkor ide is leírom, hogy megnéztem Trinitynél azt a gyümölcsös izét, aztán Duendénél a túrósat, és most ez.
Ági, ez pazar lett.
Ez nagyon szuper lett :)
VálaszTörlésÉs akkor a csoki ha megdermed, biztosan egyben tartja az alapot, és nem fog morzsálódni... Zseniális ötlet! :)))
VálaszTörlésNagyon szép... Az az átmenet a lilától a rózsaszínen át fehérig... Mesés... :-))
VálaszTörlésTényleg zseniális!!
VálaszTörlésHa nem bánod, ki is próbálom majd!!
Az étcsoki felhasználására mindig vannak ötleteim, de hogy a mostani készletem végzete mi lesz, az itt és most eldőlt. :)
VálaszTörlésTényleg pazar! Nagyon szívesen eszegetném!
VálaszTörlésJa igen: ráadásul a feketeerdő kombináció a nagy kedvencem...
VálaszTörlésKét dolgot próbálnék meg: A durvára tört kekszet beletenni a formába (csak lazán), amire rácsorgatni vékony sugárban a csokoládét. Így marad közte valami levegő is, és mégsem esik szét.
VálaszTörlésA másik tippem egy kis vaj hozzáadása lenne.
Imádom a keksztortákat egyébként!!!
Hm... :) Isteni. Én is gondolkodtam a sárgadinnyeréteg alá egy kis málnalekváron, de elvitte nagyon az ízét, nem érvényesült a dinnye. Az úgy jó. Ez meg így! :)
VálaszTörlésAz alap sokkal finomabb kicsit megbolondítva. Az én tortámon az a kis grillázs is fantasztikusan sokat dobott!
Szombaton míveltem egy ilyet tört karamellel, vajjal a leányom 3. születésnapjára. Finom lett, de arra nem számítottam, hogy a gyertyát nem lehet beleszúrni :)
VálaszTörlés