Oldalak

A keksztorták hercegnője a Fekete-erdőből


Rákaptam a sütés nélkül készíthető keksztortákra. A legtöbb annyira egyszerű, hogy meg se írom: vajas keksz alap, gyümölcs meg mascarpone vagy tejszínhab. De ez a mostani valami egészen fantasztikus lett, úgyhogy elmesélem.

Az ötletet a Szamos cukrászdában evett torta adta, úgy tűnt, hogy a piskótát csokival összetapasztott kekszből csinálták. Kipróbáltam itthon és nagyon működött a dolog. Az arányok, ahogy először csináltam, egy kicsit kemény, vághatatlan alapot eredményeztek, legközelebb több lesz a keksz és kevesebb a csoki. Az íze viszont, így is nagyon komoly.


Fekete-erdő keksztorta


Az alaphoz: 15 deka keksz, 15 deka keserűcsoki. A kekszet ledaráltam, a csokit megolvasztottam és összedolgoztam őket. Egy formába simítottam és a hűtőbe tettem.

Rá került 10 deka darabos, kakaós meggylekvár, szépen elsimogatva, eligazgatva.

A tetejére pedig 2 zacskó tejszínhabport, 1 zacskó habfixet és 4,5 dl tejet vertem kemény habbá.

11 megjegyzés:

  1. Mondom, hogy kezdem feladni...
    Akkor ide is leírom, hogy megnéztem Trinitynél azt a gyümölcsös izét, aztán Duendénél a túrósat, és most ez.
    Ági, ez pazar lett.

    VálaszTörlés
  2. És akkor a csoki ha megdermed, biztosan egyben tartja az alapot, és nem fog morzsálódni... Zseniális ötlet! :)))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép... Az az átmenet a lilától a rózsaszínen át fehérig... Mesés... :-))

    VálaszTörlés
  4. Tényleg zseniális!!
    Ha nem bánod, ki is próbálom majd!!

    VálaszTörlés
  5. Az étcsoki felhasználására mindig vannak ötleteim, de hogy a mostani készletem végzete mi lesz, az itt és most eldőlt. :)

    VálaszTörlés
  6. Tényleg pazar! Nagyon szívesen eszegetném!

    VálaszTörlés
  7. Ja igen: ráadásul a feketeerdő kombináció a nagy kedvencem...

    VálaszTörlés
  8. Két dolgot próbálnék meg: A durvára tört kekszet beletenni a formába (csak lazán), amire rácsorgatni vékony sugárban a csokoládét. Így marad közte valami levegő is, és mégsem esik szét.

    A másik tippem egy kis vaj hozzáadása lenne.
    Imádom a keksztortákat egyébként!!!

    VálaszTörlés
  9. Hm... :) Isteni. Én is gondolkodtam a sárgadinnyeréteg alá egy kis málnalekváron, de elvitte nagyon az ízét, nem érvényesült a dinnye. Az úgy jó. Ez meg így! :)
    Az alap sokkal finomabb kicsit megbolondítva. Az én tortámon az a kis grillázs is fantasztikusan sokat dobott!

    VálaszTörlés
  10. Szombaton míveltem egy ilyet tört karamellel, vajjal a leányom 3. születésnapjára. Finom lett, de arra nem számítottam, hogy a gyertyát nem lehet beleszúrni :)

    VálaszTörlés