Gin kóstoló: Mrs. Millicent

Nyár óta Gin-tonik láz tombol nálunk. És pillanatok alatt meg is találtuk az abszolút kedvencet egy magyar gin személyében. Mrs. Millicent maga a tökély ugyanis. 

 


A következőket írják róla megalkotói: " A Mrs Millicent újhullámos gin, mely a boróka mellett számos gyümölcs és fűszer keveréke: kardamom, narancs, bergamott és pár titok illatát, ízét fedezhetjük fel benne. Karaktere friss és egyedi, komplexitása ellenére összetevői megtartják az egyensúlyt és kiegészítik egymást. Botanikai, citrusos jellege miatt önmagában is megállja a helyét, de koktélok izgalmas alkotóeleme is lehet.”

 

Nos, a fűszeressége nem túl erőteljes, így tökéletes egy jó tonikkal. Nálunk ez hosszas kóstolás után a Fever Tree sárga változata lett, ami akár az Auchanban is beszerezhető és egészen más élmény, mint a túlcukrozott változatok.

Ha már gin-tonikozásra adjuk a fejünket, érdemes beszerezni némi szárított vagy liofilizált citrom, narancs, málna vagy gyömbér készletet. Illetve a rózsaszirom és hibiszkusz is jól jöhet.

Nekem jelenleg az alábbi a kedvenc kombinációm:

Jég

Rózsaszirup

Creme de Cassis

Mrs. Millicent

Fever Tree indián tonik

Rózsaszirommal és borókabogyóval.


Nincsenek megjegyzések: