Tejfölös-csirkés tészta szalonnával



4 főre:
2 csirkemell filét (vagy fél kiló pulykamellet) felkockázok falatnyi darabokra. Sózom, borsozom. Mély serpenyőben olajat forrósítok, beleszórok 100 g felkockázott baconszalonnát, 1 csomag felkarikázott újhagymát. Átpirítom, majd hozzá adom, és minden oldalról átpirítom a húst. Ha a válogatós gyerekek nem esznek belőle, szórok rá egy csipetnyi szárított tárkonyt is, ami szerintem a tejfölös ételek tökéletes fűszere. 
Öntök alá egy kis vizet és lefedve puhára főzöm. 
Két-három percenként ránézek és mindig csak egy fél deci vizet öntök alá, hogy ne ússzon, inkább párolódjon. Amikor már teljesen puha a hús, lehúzom a tűzről és hozzákeverek egy nagy doboznyi tejfölt. Ezzel már nem forralom, csak éppen addig van a tűzhelyen, amíg összesűrűsödik a mártás. Ez tényleg csak néhány pillanat. 
5 percig főzöm a 300 grammnyi fagyasztott borsót is külön, de persze ezt a mártásba keverve is lehetne párolni, szintén abban az esetben, ha a gyerekek így is megennék. 

Kifőtt csőtésztával tálalom. 

Nincsenek megjegyzések: