Mostanában folyton ilyet kell sütnöm. Ó, én szegény. A
gyerekek nem igazán kedvelik a túlbonyolított, habos-krémes süteményeket. Ők az
egyszerű ízekre buknak. Ez a kevert, joghurtos alapú sütinek az elkészítésében
pedig ők is részt tudnak venni – dupla élvezet.
A méricskéléssel sem kell sokat vesződni, mert a joghurtos
doboz pont jól működik az arányok meghatározásánál.
Ha pedig a hozzávalókat veszem sorban, tulajdonképpen nem is
olyan rossz dolgok vannak benne. Oké, kalóriában elég komoly cucc, ha az
egészet összeadjuk, de viszonylag kis kockákra lehet vágni ;)
Természetesen lehet bele tenni sok-sok gyümölcsöt, például
meggyet, málnát, őszi vagy sárgabarackot is. A felére most egy kis narancsos
keserű csokit is szórtam, a felnőtt vendégek kedvéért. Szóval a variációk
gyakorlatilag végtelenek – mentsétek le ezt az alapreceptet!
Hozzávalók: 2 kis pohár joghurt (2x125 grammos doboz), 5
tojás, 1 pohár olívaolaj, 1,5 pohár barna nádcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2
pohár kókuszreszelék (100 g), 1 pohár liszt, 1 kiskanál sütőpor.
Elkészítése: A sütőt előmelegítettem 180 fokra.
Egy nagy keverőtálba beleütöttem az egész tojásokat,
beleöntöttem a joghurtot, olajat, cukrokat. Ezt alaposan elkevertem, hogy a
tojás és az olaj szépen összeálljon. Ekkor beleszórom a kókuszt, lisztet és a
sütőport. Még egyszer átkeverem.
Meglehetősen folyékony marad így is a nyers tészta, tehát
könnyű átönteni a sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe.
Ha szeretnénk tenni rá gyümölcsöt vagy csokit, azt most kell
rászórni.
Kb. 20-22 percet kell csak sütni. A teteje picit megpirul,
teljesen átsül, de finom szaftos, puha tészta marad a végeredmény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése