Sőt! Fogyókúrás. De komolyan. Isteni finom és összesen 5 hozzávaló van benne, ha a sót és a borsot is számoljuk.
Tehát: 2 nagy padlizsán, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 evőkanál olívaolaj, só, bors.
Elkészítése: A padlizsánokat félbe vágtam, húsát kicsit bekockáztam, de nem vágtam át teljesen. A vágással felfelé tettem őket egymás mellé a tepsibe. Egy kis olajat locsoltam mindegyikre, majd forró, 200 fokos sütőben barnulásig sütöttem őket.
Amikor a villa ellenállás nélkül beleszalad a húsába - na akkor jó, akkor lehet kivenni. Hagytam langyosra hűlni.
A megsült padlizsánt kanállal teljesen kivájtam. A húsát botmixerrel pépesítettem. De előtte még hozzáadtam a lereszelt fokhagymát, az olívaolajat és fűszereztem is.
Jó behűtve, pirítósra kenve, roston sült csirkemell mellé vagy akár kifőtt metéltre kanalazva is fogyasztható. Istenien fokhagymás, pont ahogy én szeretem.
Egyetlen igazán sajánlatos dolog van, amit nem hallgathatok el. Kettő darab jól megtermett padlizsánból mindösszesen egy ilyen tálkányi késztermék születik. Amit egy vacsora alatt simán be is lehet falni.
2 megjegyzés:
Detto ugyanezt szoktam én is, csak plusz kis citromlével és inkább fehérborssal. Nem igazán jön be a sajtkrémes változat, elveszi a padlizsán jó kis ízét. Így meg nem.
Ma megcsináltam. Mennyei!
Megjegyzés küldése