Hát, ennek is elég fura íze van, de azért finom. Ha narancs helyett húslevessel önti fel az ember lánya, akkor kicsit szelídebb lesz.
Hozzávalók 2 adaghoz: 2-3 piros húsú paprika (kápia, pritamin), 1 narancs héja és leve, 2-3 evőkanál krémsajt (vagy tejföl), só.
Hogyan készült? A paprikát kimagoztam és a sütőben a héj barnulásáig sütöttem. Lefedve hagytam kihűlni, majd a héját lehúztam. A turmixgépbe került minden alapanyag, teljesen krémesre turmixoltam. Ha túl sűrű lenne, lehet még hozzá adni vizet, húslevest, akár narancslét is. Sózni is szabad. Díszíthetjük krémsajttal, narancs héjával.
Honnét jött ez az ötleted? Ilyen formában még nem fordult meg a fejemben ez a párosítás ;) Elég pesszimistának tűnik a bevezetőd - csak "ehető" volt, vagy finom is?
VálaszTörlésSzeressem az ilyen különleges finomságokat, egyszer ettem hasonlót egy vendégségben (mandarinos chilis leves)!
VálaszTörlésA címben lehet hogy van elírás (hiányzik az L betű), de az is lehet hogy szándékos, mert sütött a paprika ;)
További szép napot!
Gabcsi, köszi, javítom.
VálaszTörlésBeatbull, valahol olvastam valami ilyesmit. Már nem tudom hol. A végeredmény nagyon finom, bár a narancstól egy kicsit túl édes lett. Legközelebb a savanykásabb íz felé fogok törekedni.