Megbújik a völgyben.
Mégis mindenki megtalálja
Nos, nem volt nehéz észrevenni, hova megy ez a rengeteg ember: pisztrángot enni, venni.
Hoitsy György meghívására érkeztünk, páran bloggerek: Gabojsza mellett Gabah és Millie. Először körbejártuk és megnéztük, hogyan lesz friss forrásvízből, szaktudásból és néhány parányi halivadékból isteni sült meg füstölt pisztráng.
Itt nőnek, növekednek, friss, tiszta 8-10 fokos forrásvízben a halak.
Végül mi is kaptunk némi alapanyagot meg egy konyhát és alkottunk is néhány finomságot. Gabojsza aszalt paradicsomos morzsával sütötte meg a halfilét, Gabah a füstölt halat grillezett cukkínibe, illetve padlizsánba tekerte, Millie gondoskodott a sütikről. Én pedig halpogácsát (fasírtot) fabrikáltam.
Titkos fűszerkeverékben és 3 lisztbe panírozott, aznap fogott hal. Isteni!
Fantasztikus nap és este volt, színtiszta élvezet a hűvös, tiszta levegőjű völgyben lenni, létezni, levegőt venni és persze eszegetni.
Miért nem szóltál nekem hogy ide jöttetek Miskolcra? Elmondtam volna hogy merre kell menni! Örülök hogy tetszett.Igaz hogy itt lakom Miskolcon de elég régen voltam azon a részen de nekem is nagyon kedves hely.
VálaszTörlés