Oldalak

Rakott tészta sonkával és brokkolival



Nézegettem Lilla mac and cheese ihletét, de nálunk végül ez lett belőle. Jó dolog az az amerikai változat, de szerintem teljesen felesleges tejmártást főzni, mert a tojás-tejföl kombináció épp olyan jól megállja a helyét.


Egyszer már készítettem úgy is rakott tésztát, hogy nyersen dobtam bele a tejbe a tésztát, majd így be a sütőbe. Akkor jól is sikerült, de az arányokat menthetetlenül elfelejtettem, így maradtam a tészta előre megfőzésének verziójánál.


4 személyes adaghoz: 40 deka rövid csőtészta, 40 deka brokkoli, 10 deka sonka, 10 deka jól reszelhető sajt (például Cheddar), 2 tojás, 2 deci tejföl, szűk maréknyi petrezselyemlevél, só.


Így készült: A tésztát és a brokkolit is megfőztem. A sonkát felkockáztam, a sajtot lereszeltem. A tejfölt, tojást összekevertem. Sóztam, beleszórtam az apróra vagdosott petrezselymet is.


Tűzálló tálba öntöttem a kifőtt tésztát, a sonkát meg a brokkolit. Ráöntöttem a tojásos keveréket és végül beborítottam sajttal.


Úgy 15 perc bőven elég neki a forró sütőben. A tojásos keverék átsül, a sajt meg jól megpirul a tetején.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése