Az ember azt gondolná, hogy egy sima krémleves nem sok újat tud neki mutatni. Ha csak azt nem, hogy az eddig mindenevő gyerek undorodva löki le a tányért az asztalról, amikor meglátja, mit teszek elé. Pedig ha tudta volna, hogy mennyire finom, biztos meggondolja magát.
1 fej karfiolt (kb. 30 deka), 1 póréhagymát kevés sós vízben puhára főztem. Még finomabb lett volna, ha van maradék leszűrt húslevesem és azzal öntöm fel.
Kevertem bele 1 dl tejszínt, turmixoltam. Szerecsendióval fűszereztem és kecskesajtos pirítóssal tálaltam.
Olyan csodásan krémes, lágy és mégis fűszeres lett, pont ahogy azt egy tökéletes krémlevestől elvárom.
Jól hangzik!
VálaszTörlésMa karfiol után kajtattam egy anyukatárs ötlete alapján, aztán kiderült, hogy a suliban-oviban is ez volt a kaja, de nem is kaptam. Viszont holnapra már lesz a boltban és van itthon tejszín is! MEGCSINÁLOM!!!!! :)
VálaszTörlésÁgi,Te benéztél a szatyromba? Karfiol és tejszín van benne.Már tudom mi lesz belőle.
VálaszTörlésÓ, igen. :) Csodás! :)
VálaszTörlés(A nagy terítőt pedig csak elképzelni tudom, milyen gyönyörű lehet... Egy időben én is űztem, de nagyon régen volt már. A kis csónakjaim meg sógornőmnél, most ő csinálja. Újra meg kéne tanulnom...)