Oldalak

Bolognai melegszendvics

Szégyellem magam. Tudom, hogy ez az olasz kulinárium totális megcsúfolása, sőt olyannyira randa, hogy egy emészthető fényképet sem sikerült összehoznom.
De mégis azt mondom, hogy finom! Nálam ez a lényeg. Meg időnként a maradékfelhasználás. Most például 1 adagnyi úgynevezett bolognai mártás (paradicsomos, darált húsos) dolog maradt a frizsiben. Kevertem hozzá 1 tojást, 1 kanál tejfölt meg rengeteg (kb. 10-15 deka) reszelt sajtot. Az egészet kenyérszeletekre halmoztam, sütőben grilleztem és jóízűen bekajáltuk. Ennyi.

2 megjegyzés:

  1. Hát ez hihetetlen! Tegnap este a párommal vacsoráztunk volna, de épp nem sok mindent rejtett a frigó. Volt 1,5 gombóc töltöttpaprika. Összenyomkodtam, hozzátettem oregánót meg provance-i fűszerkeveréket, pár szem olajbogyót, és egy kis erőspistát és trapistasajtot. 4 tojásból, lisztből, tejből sütöttem két omlettet, a közepébe halmoztam az olaszos szószt, és kettőbe hajtottam. Kép nem készült róla, mivel pillanatok alatt bekaptuk, későn jututt eszembe a fotózás... Úgy néz ki egy rugóra járt az agyunk :D

    VálaszTörlés
  2. Egy barátnőm is pont ezt mondta ma reggel, amikor az utcán találkoztunk! :-)))

    VálaszTörlés