
Ez a recept úgy keletkezett, hogy valahogy kitaláltam, hogy jó lesz. Az lett. Voltak valami régi emlékképeim, de akárhogy kutattam, nem találtam hasonlót. Így aztán összeraktam magamnak. Azt kell mondanom, a gyereksereg csak úgy falta.
Hozzávalók 3 felnőttnek meg 4 darab 100 centi körüli gyereknek: 70 deka darált marhahús, 1 tojás, 1 zsemle, 1 konzerv darabolt paradicsom, 1 hagyma, 4-5 darab aszalt paradicsom, 2 dl vörösbor, só, bors, bazsalikom, oregano.
Elkészítése: Egy nagy tepsibe öntöttem a paradicsomkonzervet, a vörösbort és beleszórtam a felkockázott hagymát, aszalt paradicsomot. A zsemlét összetépkedtem, vízbe áztattam és kinyomkodtam. A darált hússal összemorzsoltam, hozzákevertem a tojást és fűszereztem. Apró golyókat formáztam belőle és a paradicsomszószba ültettem.
A sütőt előmelegítettem 200 fokra, 35 percig sütöttem a húsgombócokat. A teteje megpirult, de alapvetően jól átpárolódtak a szószban. Mielőtt kivettem volna, úgy 5 percre rászórtam egy csomag mini mozarellát, ami beleolvadt a szószba.
Főztem hozzá vagy fél kiló tésztát is, szuper kis vacsora kerekedett belőle. Összenyomkodva, esetleg turmixolva már akár 9-10 hónapos kortól adható étel. Nem kell megijedni a vörösbortól, mert az alkohol teljesen elpárolog belőle és csak egy finom, gazdag íz marad. Persze ki is hagyható.
Ez nagyon jónak tűnik!
VálaszTörlésJamie Olivernek volt hasonló receptje régebben.
Gina, én is Jamie-re gondoltam, de sehol nem leltem a receptet. Valamelyik tévéműsorában lehetett még az őskorban.
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésHa megtalálod szólj!Én is keresem régóta,de addig kipróbálom a tiédet :))
VálaszTörlés