Oldalak

IKEA food

Azért az nem semmi, hogy a hétvégén csak azért mentünk be a drágámmal az IKEÁ-ba, hogy ebédeljünk. És még csak nem is a 100 forintos húsgolyó vonzott minket, sokkal inkább a rákos szendvics. Mindig kardomba dőlök, ha éppen nincs belőle.
A másik meg a mandula torta. Abból vettünk egy dobozzal és négybe vágva betettem a mélyhűtőbe. Ma viszont kezelhetetlen méretű csoki-éhségem miatt elővettem egy darabot. Most azt eszem, kissé folyékonyan - nem volt időm kivárni, hogy kiolvadjon: beraktam a mikróba. De azért jó! Édes.

10 megjegyzés:

  1. Húú a tortát én is imádom! Valamit jól tudnak a vendéglátásból.

    VálaszTörlés
  2. Mandulatortát még nem ettem náluk, de pici princess tortát igen.
    Ízlett nagyon :))
    Következő a mandula lesz.

    VálaszTörlés
  3. Jaaaaaj nekem!!!Az a mandulatorta!!!!Mmmmmmmm, annyira de annyira szeretem!Nem múlik el egy Ikába menetel sem mandula torta nélkül! Mit meg nem adnék a receptjéért!

    VálaszTörlés
  4. http://www.nosalty.hu/sved_mandulatorta_recept_4248

    Csak ezt találtam, pedig az elmúlt hetekben olvastam egy másikat is, de nem emlékszem hol. Ha esetleg rábukkanok, beírom.

    VálaszTörlés
  5. Nemrégiben mi is ott jártunk (ettem mandulatortát is:D), beálltunk a kígyózó sor végére, aztán amikor sorra kerültünk, a pultos szó nélkül tette elénk a húsgolyót. Megkérdeztük, hogy azért kérhetünk-e mást is?:D

    VálaszTörlés
  6. Az Ikeában nekem is ezek az örök kedvencek:)) Sosem hagyom ki! Régebben volt heringsalátájuk is, én azt is szerettem....

    VálaszTörlés
  7. Mandulatorta, nagyon finom :) De egyre kisebb lesz a szelet az étteremben :(

    Julcsi: ránk meg ránkmorrant, hogy "mivel?!"

    VálaszTörlés
  8. SVÉD MANDULATORTA
    (IKEA)
    Hozzávalók:80 g törtmanduladarabkák, 4 nagy tojás, 250 g darált mandula, 250
    g kristálycukor, 150 ml tejszín 220g vaj (nem margarin!!!), 30 g porcukor
    Elkészítés:
    Feltörjük a tojást, a sárgáját félretesszük. A tört
    manduladarabkákat egy serpenyőben kevés cukorral aranybarnára sütjük,
    félretesszük.
    Alap:
    A fehérjét nagyon sűrű habbá verjük fel, miközben 150 g cukrot adagolunk lassan
    hozzá.
    A darált mandulát lassan hozzákeverjük és a pépet egy
    sütőpapírral kiterített tortaformába töltjük (ne zsírozzuk ki a formát!!!). 200
    fokon kb. 20 percig sütjük. Majd hűlni hagyjuk. A kész alapot sütőpapír nélkül
    helyezzük a tortaformába.
    Krém:
    A tojássárgáját, tejszínt és a maradék kristálycukrot egy
    fazékban gyenge tűzön kavargatjuk és felverjük, amíg a krém sűrűn folyó nem
    lesz. Ne főzzük vagy forraljuk! Vegyük le a tűzhelyről majd lassan kisebb
    darabokban kevergessük bele a vajat amíg teljesen bele nem olvad. Még pár
    percig kevergessük amíg a krém már csak langyos.
    A krémet a tortaformába, a tortaalapra ráhelyezzük, tört
    manduladarabkákkal megszórjuk és a hűtőbe tesszük pár órára.
    Megjegyzés, egy kicsivel több liszt kell a krémbe.

    kicsit kevesebb cukorral!

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szépen köszönöm ezt a csodás recpetet!!!

    VálaszTörlés