A karácsonyi szünetben Symbol-elvonásban szenvedő drágám előadta, hogy ő olyan paradicsomlevest szeretne enni, amit ott szoktak adni. Mégis milyen az? Hát sűrű! De mégis mitől sűrű? Azt ő nem tudja. Szóval megpróbáltam keményítővel besűríteni. Megkaptam, hogy jó úton járok, de azért nem az igazi.
Nem tudom, nekem igazinak tűnt, de legalábbis finomnak.
Hozzávalók 4 személynek: 1 liter paradicsomlé, 2 evőkanál keményítő, mozarella golyócskák, bazsalikom és/vagy rukkola levelek, pár csepp olívaolaj, só, bors.
Elkészítése: A felforralt paradicsomlében feloldom a keményítőt, ezzel besűrítem, de már nem forralom tovább. A tányérokon elrendezem a többi hozzávalót és rámerem a levest.
Paradicsomlevest hagyományosan mi inkább belefőzött tojással vagy rizzsel szoktuk készíteni, de kellemes kis kirándulás volt ez is.
Hát lehet, hogy nem "igazi", de én ki fogom próbálni, vágyom már valami üdítő,könnyű levesre!
VálaszTörlés