Oldalak

Kecskesajtos datolyafalatkák


Nem ragoznám túlzottan, ezt vittem a tegnapi GBT-re. Elég különleges ahhoz, hogy akármilyen büféasztalra, csipegetős vacsorára fel lehessen tálalni.

Ami pedig a találkozót illeti, nagyon kemény volt, de nem a felhalmozott kaja végigkóstolása okán, hanem az oda és visszaút miatt. Lehet, hogy én voltam az egyetlen, de nem számítottam ilyen hóesésre. Szépen 20-30-cal hazadöcögtem, a vezetéstechnikai kiképzésem meg is volt erre az évre.
Itt olvasható Vesta részletes beszámolója arról, hogy ki mit hozzott és evett, illetve, hogyan jutott haza.

Hozzávalók: 200 g datolya kimagozva, 100 g friss, puha kecskesajt, 30 g szobahőmérsékletű vaj, 50 g darált kesudió, 2 evőkanál konyak, ha szükséges, akkor só és bors is.

Elkészítése: A sajtkrém hozzávalóit villával összetöröm és összedolgozom. Egyesével a kimagozott, félig bevágott datolyákba töltöm. Fogyasztásig érdemes hűtőben tárolni.

5 megjegyzés:

  1. 1ez elhoztam tegnapról-és nagyon finom volt még ma reggel is:)

    VálaszTörlés
  2. Én meg csak bolyongtam a kis dobozommal hogy hazahiénázzak magamnak néhány darabot, de már nem volt. Még jó hogy előtte bekaptam 1-kettőt.

    VálaszTörlés
  3. huu, én hálistennek betoltam 1 db-ot a helyszínen és isteni volt! köszi

    VálaszTörlés
  4. Erről (is) jól lemaradtam sajnos
    :((

    VálaszTörlés
  5. Örülök, hogy ízlett. Azért annyira nem bonyolult elkészíteni, hogy ne próbálnátok meg, már aki lemaradt róla.

    VálaszTörlés