Oldalak

Csillagánizs főzőiskola




Lassan két hete, hogy az új főzőiskolát, a Csillagánizst is megkóstoltam. A kenyeres előadásra neveztem be és jól szórakoztam. Rengeteg tippet, trükköt tanultam, legalább 7-8 féle kenyeret, kalácsot és formázást ismertem meg. Négy óra alatt végigdagasztottuk a legfontosabbakat, az egyszerű, de ezerféleképpen bolondítható kenyeret, a mézes brióst, az aranygaluskát, kalácsot és társait.
Juhos József, a Gundel séfje, türelmesen, jókedvűen mutatta meg hatodszor is a hatos kalácsfonás titkait. Kaptunk egy csomó anekdotát is, a híres étterem vendégeiről, akik eleszik a személyzeti szalontüdőt. És még azt is megtudtam, hogy egy tojás sárgája az 20 grammot nyom.

Rengeteg jobbnál jobb tanfolyamra lehet jelentkezni a honlapon, többek között a kistücskös Várvizi Péter és Chili és Vanília is tart órákat. Kár, hogy nem tudom minden héten kétszer lepasszolni a kölkölet estére.

6 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon nem volt szimpi ez a Juhos J. a tévében.

    VálaszTörlés
  2. Na, jó, hogy olvasok ilyeneket, mert így látok reményt arra, hogy rajtunk kívül lesz még más is a szerdai kurzuson. Eddig a jelentkezés sorszáma alapján ketten vagyunk. És nagyon szomorú lennék, ha elmaradna...
    Az sem utolsó, hogy a leírásod alapján jónak tűnik.
    Üdv,
    LepkePillangó

    VálaszTörlés
  3. Millie, a tévében? Mit csinált, hogy nem tetszett?

    LP, kíváncsi vagyok, hogy tetszik majd nektek. Remélem többen lesztek.

    VálaszTörlés
  4. Millie, én a Gundeles esten találkoztam vele, és nagyon jófej volt :-) Lehet, hogy nem a tévére termett :-)

    LepkePillangó, én erősítem a csapatot 18-án és 25-én is :-)
    Niki

    VálaszTörlés
  5. A mesterszakácsban "okosította" a versenyzőket.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon klassz, nagyon profi és ezt még ragozhatnám.
    (ja telt ház volt, és a sorszám nem jelent semmit)

    LP

    VálaszTörlés