Leveses lettem az utóbbi időben, egyre-másra születnek a jobbnál jobb variációk. A gyerekek szeretik az ilyesmit és nekem is jól esik. Az az igazság, hogy ha elég sűrűre sikeredik a leves, én nem is csinálok másodikat, mert jóllakunk ezzel is.
Annak ötlete, hogy egyáltalán borsólevest készítsek, a gyerekvigyázónktól származik. A galuska készítése módja miatt anyós pajtit zaklattam. A petrezselyemzöldet pedig apu mélyhűtőzte be nekem. Egy kicsit tehát mindenki hozzátett ehhez a leveshez.
Borsóleves
Kanálnyi olajon megpároltam 1 felkockázott hagymát. Rászórtam 1 kanál lisztet, 1 kiskanál pirospaprikát. Felöntöttem 1 liter vízzel. Sóztam, borsoztam. Feldaraboltam 2 répát, beleszórtam. Amikor a répa már majdnem teljesen puha lett, akkor öntöttem bele 200 g fagyasztott borsót.
A galuskához összekevertem 1 tojást, 1-2 kanál lisztet, sóztam. A galuskatészta legyen inkább kemény, mint lágy. Gyorsan beleszaggattam a levesbe, amikor felúsznak a felszínre, már készen is van. Még belekevertem 1 kanálnyi apróra vágott petrezselyem zöldet is.
Persze belefőzhettem volna még egy kis csirkeaprólékot is, hogy tartalmasabb legyen, de így se volt rossz.
Nálam is borsóleves készült az este, igaz tettem bele fehér répát meg zellert is, hja és most nem volt kedvem galuskázni, de legutóbb szaggattam bele. :-)A petrezselyem pedig alap, szerintem. :-)
VálaszTörlésÉrdekes én is leveses lettem mostanában, vacsorára nagyon jól esik . :-)
Ugye, ugye?
VálaszTörlésÉrdekes, nálam nem szezonális a levesezés, bármikor kapható vagyok rá.
VálaszTörlésA következő galuskánál keverj el egy diónyi puha vajat (olajat) a tojással, még finomabb lesz. Én még pici gyömbérport is szórok a galuskába.
Jókaja, azt hiszem apu szokott bele tenni olajat, de én kifelejtem mindig. A gyömbérpor elég érdekesen hangzik.
VálaszTörlés