Oldalak

Joghurtos almaleves


Ez a leves olyan, mint ez az őszi napsütés. Kicsit már erőtlen, kicsit szomorkás, de azért még nagyon-nagyon jól esik. Ilyenkor már nem szokás hideg levest enni, de ez valahogy nem lett volna jó melegen.

És még miért ajánlom "melegen", mert a vízzel együtt összesen 5 hozzávaló került bele. Szinte meglepő, hogy ehhez képest mennyire kellemes. Természetesen nem árt neki egy kis citromhéj, szegfűszeg, sőt akár fehérborral is el tudom képzelni.

Joghurtos almaleves

Mi került a 4 személyes adagba? 6 alma, 2 evőkanál méz, 1 kiskanál őrölt fahéj, 1 liter víz, 2 dl joghurt.

Hogyan készült? Az almát meghámoztam, felkockáztam. Belepakoltam a vízbe, fűszereztem. Úgy negyed óra alatt már meg is puhult. Ekkor adtam hozzá a mézet, megkóstoltam, hogy kellemesen édeskés-savanykás-e. Amikor lehűlt, akkor tettem hozzá a joghurtot. Ez egy picit besűrítette, már-már krémleves állaga lett mindenféle habarás nélkül.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem ezt a levest. Talán azért, mert azon kevés étel közé tartozik, amit anyu főzött nekem gyerekkoromban.
    Jó, hogy eszembe juttattad, már egészen megfeledkeztem róla! Hamarosan nálunk is terítékre kerül! :)

    VálaszTörlés
  2. Küldtem Neked valamit:
    http://palocprovence.blogspot.com/2009/10/blogger-oscar-dij.html

    VálaszTörlés
  3. FL, olyan jók ezek az emlék-ízek.
    PP, nagyon szépen köszönöm.
    SL, ???

    VálaszTörlés
  4. Azt írtad a kompótomra, hogy a kisfiad "főtt almát" rendelt. Hát most itt van!

    VálaszTörlés
  5. Ja, csak ezt nem ette... fene se érti ezeket a kölköket.

    VálaszTörlés