Vagy magyarul lekvár, de ennek számomra semmi köze a nagyi lekvárjához. Pedig a hozzávalók nagyon hasonlóak, cukor meg gyümölcs. Oké, ez a francia recept egy kis pálinkát is előír, csak a rend kedvéért.
Szóval azt történt, hogy a gyerekek alvásidejében kimagoztam vagy 1 kiló cseresznyét, a húsa mindössze 600 g lett. Összekevertem 300 g cukorral, aztán lementünk a játszótérre. Mire visszajöttünk, szépen levet eresztett, ezt így együtt jó sokáig főztem, adtam hozzá 2 evőkanál meggypálinkát is.
Nem lett ugyan olyan szép zselés, mint a Cuisine et Vins újság képén, de én így is elégedett vagyok a teljesítménnyel. Az íze mennyei, nem is igényel további fűszerezést, bár erősen eltöprengtem a vanílián.
Kérdezhetnétek, hogy miért? Egyrészt mert ezt szántam a sütikébe, amit szintén mindjárt megírok, másrészt izgultam, hogy meg ne rohadjon a sok cseresznye. Harmadszor pedig, az idén valami olthatatlan vágy alakult ki bennem, hogy befőzzek. Bébiételes üvegnyi mennyiségekben gondolkodom egyelőre, nem túl bátran.
Légyszi nézz be hozzám, van ott egy kis meglepi a számodra!
VálaszTörlésIstenien néz ki, Ági! És az ízét érzem a számban! :)
VálaszTörlésMax, köszönöm! Igyekszem továbbadni gyorsan.
VálaszTörlésDuende, tényleg finom volt.
Ez finom lehet! Ha találunk még cseresznyét a fán - mert gondold el, ellopták a kis meggyfánkról az összes meggyet:((( -, akkor kipróbálom.
VálaszTörlésSzép kis emberek vannak, meggyet lopni! Remélem csak valami csintalan gyerekek voltak, az mégis valahogy felmentés, nem?
VálaszTörlésÁgi, nem tudom, kik lehettek, de előtte néhány nappal 3 órán keresztül locsoltam a fákat, hogy legyen belőlük valami...így aztán duplán rosszul esett, de túl fogom élni:)
VálaszTörlésNem tudom, milyen volt azon a képen, amit említesz, de nekem nagyon tetszik ez a darabos (felismerhető, miből van) stílus.
VálaszTörlésA pálinkával igazán zamatos lehet.