Oldalak

Gyorsan, gyorsan

Mostanában ilyenekre van érkezésem. De finom, meleg és én készítettem, saját szám íze szerint. Valójában ez egy ideális vacsora, mármint az általam alkotott fogalmak szerint.

Meleg babsaláta

Mi került a 2 személyes adagba? 1 babkonzerv, 20 deka cserkész kolbász, 1 kis hagyma, 1 paradicsom alakú paprika, 2 deci vörösbor, olaj, só.

Hogyan készült? Egy evőkanálnyi olívaolajon párolni kezdtem az apróra vágott hagymát és a felcsíkozott paprikát. A kolbászt felkarikáztam, a zöldséggel együtt pirítottam. Amikor a zöldségek elkezdtek puhulni, felöntöttem a borral és addig pároltam, amíg a folyadék teljesen elpárolgott és csak az íze maradt. Ekkor szórtam bele a lecsöpögtetett babot, hogy az is átforrósodjon.

Feltétlenül kell mellé egy-két szelet kenyér is, hogy legyen mivel kitunkolni a kolbász zsírjából, a zöldségek ízéből és a bor zamataiból építkező szaftot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése