Ha már magos VKF!, akkor nem hagyhatom feledésbe merülni a nyár egyik legnagyobb durranánát sem, ami valahogy elkeveredett a sok-sok áthozott recept között.
Barackos, mandulás sütemény
Az eredetit, amit egy nyári Elle-ben találtam, kicsit egyszerűsítve mindenképpek ki kell jelentenem, hogy végre sikerült valami olyat előállítanom, ami maradéktalanul ízlett. Sőt, nagyjából a mennyei élvezet kategóriájába sorolandó.
Mi kell hozzá? 1 csomag Tante Fanny linzertészta, 5 dkg cukor, 10 dkg vaj, 5 dkg darált mandula, 2 tojás, 1 evőkanál kukoricaliszt, 3 evőkanál rum (nekem csak meggypálinkám volt itthon), 5-6 darab sárgabarack.
Hogyan készül? A kész tésztát a sütőformába helyeztem, itt-ott egy kicsit hozzáigazgattam a kerek formához. A puha vajat kikevertem a cukorral és a tojásokkal, hozzáadtam a mandulát, kukoricalisztet és a pálinkát. Ezt a habos masszát a tésztára öntöttem, a tetejét pedig kiraktam negyedelt barackokkal.
Először 10 percig 200 fokon, aztán 160 fokon 40 percig sütöttem. Alig tudtam kivárni, hogy kihűljön és megkóstolhassam.
Feltétlenűl kipróbálom, nagyon jól néz ki!!!
VálaszTörlésKukkants be hozzám, ha szereted a gyöngyékszereket!!
Üdv. Ildikó