tag:blogger.com,1999:blog-27629317.post2894763456117593902..comments2023-05-21T17:49:52.127+02:00Comments on Ági főz: Az igazi csevapcsicsa így készülÁgi, aki főzhttp://www.blogger.com/profile/11509799980454904195noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-27629317.post-75386926357599550392021-04-18T14:21:09.920+02:002021-04-18T14:21:09.920+02:00Köszönöm, kipróbálom a hagymát!Köszönöm, kipróbálom a hagymát!marhahttps://www.blogger.com/profile/17986398773306365932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27629317.post-51073953409660766352017-08-23T22:51:57.646+02:002017-08-23T22:51:57.646+02:00Erdélyben ,még egy kis száraz csombort is kevernek...Erdélyben ,még egy kis száraz csombort is kevernek hozzá, de ott mitite a neve,,,,<br />Mayahttps://www.blogger.com/profile/10159628295716748384noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27629317.post-5518831892630668782015-05-14T15:44:35.382+02:002015-05-14T15:44:35.382+02:00Olyan aranyos, amikor valaki a receptjére azt mond...Olyan aranyos, amikor valaki a receptjére azt mondja, hogy ez az igazi. Még aranyosabb, amikor egy magyar azért oktatja a többi magyart külföldire, mert ő már volt ott és látta.<br />Az igazi csevap készítői meg húsz nyelven harmincféleképp csinálják és ha ismernék, megmosolygnák az okvetetlenkedő külföldit! :-)Rézsüly Püpünoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27629317.post-61313719768966683682014-04-02T09:23:08.842+02:002014-04-02T09:23:08.842+02:00A csevabcsicsa Bulgárul kibabcse és egyáltalán nin...A csevabcsicsa Bulgárul kibabcse és egyáltalán nincs benne disznó hús .Birka ,Borjú vagy Marha húsAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/09785277115407925928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27629317.post-80030222999986098362011-05-04T23:19:19.465+02:002011-05-04T23:19:19.465+02:00Hát mi úgy csináljuk ezt, hogy 75% sertés 25% marh...Hát mi úgy csináljuk ezt, hogy 75% sertés 25% marha de én teszek mondjuk 1 kiló húshoz fél kiló pépesre aprított vöröshagymát, kevés szódabikarbónát, sót borsot és ennyi. szerintem így a legjobb....https://www.blogger.com/profile/15197212411938836255noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27629317.post-6302717731375036962010-05-08T11:01:26.300+02:002010-05-08T11:01:26.300+02:00Ági, két éve, a Tőled kapott könyvből sütöttem a c...Ági, két éve, a Tőled kapott könyvből sütöttem a csepavot, abban volt fokhagyma, igaz, csak egy gerezd. (Vagy azt magamtól tettem bele?:)) Most nincs kéznél a könyv, nem tudom megnézni.<br /><br />Olyan, mint az igazi hamburger, húson kívül nem kell bele más. Abba egy kanál hideg vizet szoktam tenni.<br />És igen, roston a legjobb!Mammahttps://www.blogger.com/profile/06358638692740684543noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27629317.post-43081761173461319292010-05-08T08:16:08.954+02:002010-05-08T08:16:08.954+02:00Ez az igazi cevapcici. Nagyon szeretjük. Bár beval...Ez az igazi cevapcici. Nagyon szeretjük. Bár bevallom, legtöbbször készen megveszem, de ha Magyorországon vagyunk, akkor mi állítjük össze a masszát.<br /><br />Viszont én télen is szeretném enni, ekkor simán serpenyőben/sütőben is sütöm. Sőt, ha magunk csináljuk a keverést, teszek bele hagymát is. Így még finomabb. Nem hiszem, hogy ez bűn lenne, mindenki úgy készíti, ahogy szereti. <br /><br />Mondjuk láttam már olyat is, hogy áztatott kenyeret, pirított hagymát, egy csomó fűszert is tettek a "cevapciciba", hát az már inkább egy fasirt :)))Amihttps://www.blogger.com/profile/10090788310885471061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27629317.post-4442207624078091782010-05-07T16:46:43.447+02:002010-05-07T16:46:43.447+02:00Több mint 30 évvel ezelőtt ettem előszőr ezt, az a...Több mint 30 évvel ezelőtt ettem előszőr ezt, az azóta is kedvenc ételemet.A történet Pécshez kötődik, ott is a MILÁN étteremben.Már én sem Pécsen élek, a Milán is becsukott, de a "csevap" forever live.cicukámhttps://www.blogger.com/profile/15595423952444671511noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27629317.post-9380397922146386772010-05-07T15:50:19.780+02:002010-05-07T15:50:19.780+02:00Én is szoktam csevapcsicit sütni, balkáni szakácsk...Én is szoktam csevapcsicit sütni, balkáni szakácskönyvből tanultam. Disznó-és marha húshoz jutok hozzá csak. Én hagymát is teszek bele, tojást is keverek bele, sózom, borsozom. Salátával tálalom. Egy pécsi szerb étteremben hagymával ettük. Makedóniában szokás, hogy puffancs szerű péksüteményekbe töltik bele a kisült csevapot. Én is szoktam így. Nálam a pravoszláv ünnepek menű sorában is megtalálható.Erzsebetnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27629317.post-16627439768936651262010-05-07T15:38:47.938+02:002010-05-07T15:38:47.938+02:00Uhh, épp most jöttem haza Szarajevóból, ahol ettem...Uhh, épp most jöttem haza Szarajevóból, ahol ettem is egy nagy adaggal, jaj de jóóóóó volt :)e.kenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27629317.post-5249080362284019492010-05-07T13:39:03.665+02:002010-05-07T13:39:03.665+02:00De jó, hogy ezt leírtad. A férjem mindig azzal nya...De jó, hogy ezt leírtad. A férjem mindig azzal nyaggat, hogy süssünk csevapot. Én meg azt hittem ez valami hú de bonyolult dolog, úgyhogy még soha nem sütöttünk.De akkor idén nyáron biztos nekiállunk. <br />Köszi. :)Ágihttps://www.blogger.com/profile/09943602866851064867noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27629317.post-43794450363987253032010-05-07T12:12:30.176+02:002010-05-07T12:12:30.176+02:00Na igen, ez A recept. Mi is így készítjük. Csakis ...Na igen, ez A recept. Mi is így készítjük. Csakis parázson. Nem is tudom, ki szokott a sütés végén füstösebb lenni:) mi, vagy a hús? Ja, amúgy horvátok vagyunk.Zitihttps://www.blogger.com/profile/00474947606625785280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27629317.post-22699616854618378112010-05-07T11:56:11.413+02:002010-05-07T11:56:11.413+02:00Teljesen igazad van! A férjem családja a Vajdaságb...Teljesen igazad van! A férjem családja a Vajdaságban is pont így készíti. Az én kedvencem a pljeska. Persze a csevapot is szeretem, főleg ha van mellé kajmak.családi tűzhelyhttps://www.blogger.com/profile/10416642861285275490noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27629317.post-6091235917472342442010-05-07T11:39:00.344+02:002010-05-07T11:39:00.344+02:00azért minnél mélyebbre mész a balkánon, annál való...azért minnél mélyebbre mész a balkánon, annál valószínűbb, hogy kerül bele birka/bárányhús is:)<br />én két rész marha egy-egy rész sertés és bárányhús keverékéből szoktam készíteni. egy horvát barátomtól tanult recept alapján, só, bors, kevés fokhagyma és szódabikarbóna. szoktak még nagyon kevés pirospaprikát is tenni bele azon a vidékeken ahol magyarok is laknak:))<br />én tárcsán szoktam sütni, tálaláskor nagy darabra vágott sózott hagymát és ajvárt mellé...Bombadil Tomahttps://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27629317.post-80059194071919779052010-05-07T11:22:00.584+02:002010-05-07T11:22:00.584+02:00Nyámi! Mi is szeretjük! Én horvát vagyok, mi is íg...Nyámi! Mi is szeretjük! Én horvát vagyok, mi is így készítjük. Úgy tudtam, a szódabikarbóna azért kell bele, hogy a külseje roppanós legyen.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06466653046217637297noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27629317.post-88577665437518717482010-05-07T10:57:59.945+02:002010-05-07T10:57:59.945+02:00Predrag bácsi, a szomszédom ugyanígy készíti, töle...Predrag bácsi, a szomszédom ugyanígy készíti, töle tanultam el én is. Vegyes húsból, szódabikarbónával, de egy kis fokhagymát is tesz bele. Sajátkezüleg épített kerti grillen süti, még jó, hogy nem serpenyöben ;o) Káposztasalátával, ajvárral, felkockázott sózott hagymával és fehérkenyérrel...isteni!!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15058385846413044533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27629317.post-47225826118146128382010-05-07T10:57:18.558+02:002010-05-07T10:57:18.558+02:00Hiába, az eredeti a legegyszerűbb is szokott lenni...Hiába, az eredeti a legegyszerűbb is szokott lenni. Mindenképpen sütünk a nyáron, kedvet kaptam hozzá :)<br />KösziAnyulhttps://www.blogger.com/profile/04336467869849517932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27629317.post-63186181120037528872010-05-07T10:32:34.786+02:002010-05-07T10:32:34.786+02:00Szüleim még arra tanítottak, hogy 60%-40% esetleg ...Szüleim még arra tanítottak, hogy 60%-40% esetleg 70%-30% legyen az arány a disznó javára, mert az zsírosabb.Krisztahttps://www.blogger.com/profile/16027569580599452396noreply@blogger.com