tag:blogger.com,1999:blog-27629317.post5284566182699853994..comments2023-05-21T17:49:52.127+02:00Comments on Ági főz: Babel Delicate: Egyszerűen a legjobbÁgi, aki főzhttp://www.blogger.com/profile/11509799980454904195noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-27629317.post-38640812487846918132009-04-18T06:57:00.000+02:002009-04-18T06:57:00.000+02:00Ígérem, hogy egyszer nekifutok az alacsony hőmérsé...Ígérem, hogy egyszer nekifutok az alacsony hőmérsékletnek, csak még gyűjtöm a bátorságot.<br /><br />Az asztalok tényleg kicsik, de mi szerencsére egy duplánál ültünk.<br /><br />Prágában mi is voltunk egy varázslatos helyen, (V Zatisi), de maga a város annyira nem hagyott bennem mély nyomokat, hogy visszatérjek.Ági, aki főzhttps://www.blogger.com/profile/11509799980454904195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27629317.post-43217835046061759152009-04-17T12:11:00.000+02:002009-04-17T12:11:00.000+02:00Örülök, hogy Neked is ennyire tetszett! Nagyon jó ...Örülök, hogy Neked is ennyire tetszett! Nagyon jó születésnapi ajándék ;)<br /><br />Szerencsére a Bábelben azért nem próbálnak mindenből habot vagy zselét varázsolni, hanem értelmesen kezelik az Adria-féle porokat. Véleményem szerint az ár-érték arányt tekintve nem drága hely, a desszertek és levesek pl. ugyanolyan árszinten vannak mint más pesti helyeken. Csak itt kapsz még egy kis ötletet is velük együtt ;) A főételeknél sem éreztem drágábbnak az egyes fogásokat.<br /><br />Azért ha olyan sütőd van, amiben nem ingadozik túlságosan a hőmérséklet, akkor nyugodtan nekifuthatnál az alacsony hőmérsékleten készült húsokhoz. Amíg a sütőben szépen átmelegednek, addig kényelmesen és legnagyobb nyugalomban el lehet készíteni a köretet ;) No meg a húsnak az se baj, ha most 10 perccel tovább marad a 75-80°C-os sütőben ;) Persze az így kapott eredmény még mindig nem egyenlő a sous-vide-vel elért csodákkal, de mindenképp egy lépés afelé ;)<br /><br />Nekem mondjuk az asztalok méretével volt a legtöbb gondom, hisz a kenyér is nehézkesen fér csak el rajta, vizesüvegről meg szó sem lehet. A felszolgálás viszont olyan tökéletes volt, hogy pl. sose ürült ki a poharunk ;) (Mégegyszer egy nagy csillagos ötös a felszolgálóknak! ;) ). Engem mondjuk annyira nem zavart, hogy nem tudok mindig belekukkantani az étlapba, hisz a pincérek mindig szépen elmondták, hogy mit is kaptunk - bár mondjuk én ilyen menüket még 1-2 héttel később is általában képes vagyok emlékezetből nagyon pontosan feleleveníteni (persze azért is marad meg ilyen jól, mert tetszett ;) ). A Bábel cseh testvérében (<A HREF="http://www.ladegustation.cz/en/" REL="nofollow">La Degustation</A>) a nagyobb asztaloknak köszönhetően kényelmesen elfér a vendégnél az étlap - sőt haza is lehet vinni, hisz minden nap változtatnak egy kicsit a menün és új étlapot nyomtatnak. Tipp: következő szülinap Prágában? ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10984122431528478440noreply@blogger.com