tag:blogger.com,1999:blog-27629317.post3876309549884353916..comments2023-05-21T17:49:52.127+02:00Comments on Ági főz: Hideg céklalevesÁgi, aki főzhttp://www.blogger.com/profile/11509799980454904195noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-27629317.post-62070321675058383212012-09-18T22:58:45.417+02:002012-09-18T22:58:45.417+02:00:) most találtam a blogodra! Nagyon tetszik,ezért ...:) most találtam a blogodra! Nagyon tetszik,ezért feliratkoztam hozzád..<br /><br />http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu<br /><br />pusziNeon Riderhttps://www.blogger.com/profile/11581867419221476043noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27629317.post-61527526956141503692012-08-29T14:32:58.783+02:002012-08-29T14:32:58.783+02:00Oké, a tied is megkóstolom majd! És köszi.
ÁgiOké, a tied is megkóstolom majd! És köszi.<br /><br />ÁgiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27629317.post-34942897377277499042012-08-29T10:34:54.550+02:002012-08-29T10:34:54.550+02:00Örülök ennek a témának, ami egyébként egy litván k...Örülök ennek a témának, ami egyébként egy litván klasszikus, Lengyelországban és Belorussziában is kedvelt, a Vilnius környéki régióban.<br />Mivel ezt az ételt igen régóta gyakorlom, a recepthez szeretnék hozzászólni. Ez egy relatív könnyű leves, véleményem szerint a tejföl túlságosan nehézzé teszi az összhangot, legfeljebb kiegészítőnek javaslom. Litvániában aludttejjel, íróval, újabban kefirrel készítik, a helyi tejtermékek igen jó minőségűek, itthon a kaukázusi kefir áll a legközelebb ehhez.<br />Másrészt, friss kígyóuborkát javaslok, megint csak az összhatás miatt, frissebb, nem válik túl pikánssá, a kovászos uborka túl domináns. Harmadrészt: a fokhagymát sem ajánlom, nem igazán passzol ehhez az ízvilághoz. Biztosan nagyon finom volt a céklalevesed, viszont tradicionálisan nem használják. Helyette finomra vágott metélőhagymával szórják meg gazdagon.<br />Ez egy nyári leves, köretként hozzá forró főtt krumplit adnak, ami fokozza a frissítő élményt. Abszolút nem önreklám céljából, hanem mert tudom, hogy érdekel, elég alaposan kifejtettem ezt a témát itt: http://hunocu.blogspot.hu/2010/04/eszak-gazpacho-ja.html<br />Továbbra is, hajrá Ági, a Goldenblogon is!Márkaséfhttps://www.blogger.com/profile/06617533721984596511noreply@blogger.com