Gyorsteszt: Wokbar

Egy kellemesen kánikulai napon kalauzolt el barátnőm a Lövőház utcába. A tényleg falatnyi Wok Bár gyakorlatilag csak jó időben tűnik működőképesnek, egyébként maximum elvitelre lehet szerintem itt ételt kérni. Mi ezúttal szerencsére le tudtunk ülni.



Igyekeztünk minél többféle ételt kipróbálni, így ettünk levest, curryt és tésztasalátát is.

A levesek közül végül a nem csípősre tettem le a voksom, így is elég melegem volt már. A kókusztejes, zöldséges Tom Kha nagyon kellemes, inkább savanykás. Először iszonyú forró volt, de miután kicsit kihűlt, már nagyon jó esett. (990 Ft)



A legnagyobb kedvencem a hideg üvegtészta saláta volt, ami Yum Woon Sen névre hallgat. Alapból répával, uborkával, újhagymával és korianderrel készül. A szezámolaj és a halszósz adja a friss ízét. Tökéletes étel nyárra. 990 forintért már önmagában is elég laktató, de én kértem hozzá egy kis plusz csirkehúst 450 forintért, így egy komplett fogás lett belőle.

A sárga zöldséges curry is finom, olyan indiaisan dús ízű volt a rengeteg fűszertől, de szerencsére nem túl csípős. A zöldségek alatt elég nagy adag rizs lapult, így garantált, hogy ezzel is alaposan jól lehet lakni (1480 Ft).

Mindent összevetve, bár nem kaptuk meg gyorsan az ételeinket, alapvetően egy leülök-bekapom típusú helyről van szó, kellemesen elkészített ázsiai különlegességekkel, hétköznapi ízutazáshoz. 

Nincsenek megjegyzések: