Nespresso Variations, 2016

Amióta Nespresso gép van itthon, azóta a reggeli tejeskávéról áttértem a napi háromra. Egyrészt fejfájás ellen is egész jó a koffein, másrészt imádom az ízét. Valahogy a Nespressonak vannak pont olyan őrleményei, amik számomra a tökéletes kávét jelentik. Van egy reggeli, jó keserű, napinditó ízváltozat és van egy könnyű, behízelgő délutáni. Ez több fajta is lehet (Dharkan, Ristretto, Kazar reggel és Cosi vagy Roma délután). 




Aztán minden évben kijön a Limited Edition karácsonyra, ami mindig háromféle ízesített kávét takar. Megmondom őszintén, eddig sohasem voltam hasra esve tőlük. Mindig is túlságosan mű ízű aromákkal rakták tele a kapszulákat. 
Pedig egyébként nagyon szeretem az ízesített kávékat, csak jól megválogatott szirupokkal szoktam játszani, nem az előre ízesített változatokkal.
De persze azért kellően kíváncsi típus vagyok, úgyhogy az idén is megvettem a három új ízt, csak úgy kóstolónak. Valahogy el szoktak kopni. 

Nos, ez az új ízvilág nekem nagyon bejött. A háromból kettőt kifejezetten szeretek, tökéletes délutáni kényeztető-kávénak. 

Az ízeket idén az osztrák finomságok ihlették. Kicsit tartottam is tőle, hogy  megint valami aroma-robbanást kapunk, de meglepően visszafogottak az ízek:

Variations Linzer Torte: Kezdjük a fekete levessel. Ez az ízvilág nekem egyáltalán nem jön be. Túlságosan erősre sikeredett a meggy zamat és nagyon előtérbe tolakodik az a bizonyos műanyagos meggymag-íz.
Variations Sachertorte: Itt is veszélyes lett volna, ha a baracklekvárt erőltetik, de szerencsére csak enyhe fahéjas illat fedezhető fel. A csokitortát egy visszafogott, plusz kesernyésség képviseli, cseppet sem nyomja el a kávé kávéságát.
Variations Apfelstrudel: Itt is inkább a fahéjas jegyek dominálnak, nem az alma tolakodik előre. Kellemes, hogy egyáltalán nincs édesség-jellege, itt is inkább a kávé dominál.



Mivel ebéd után szoktam iszogatni ezeket az itókákat, viszonylag kevés, néhány kanálkányi tejet teszek bele. Épp annyit, hogy a tejcukor miatt ne csak keserű legyen a végeredmény, és a tej lágyítja, kerekíti is az ízeket. Szerintem pont így jók.

Karácsonykor szinte biztos, hogy ha készül egy csokitorta, akkor mellé egy Sacher tortás kávét fogunk elkortyolni.


1 megjegyzés:

Ági, aki főz írta...

Megjegyzések a Facebookról:

Évi: Nekem pont a gyümölcsös az egyik kedvencem

Annamaria: Én pont az almáspitétől vártam a fahéjas ízt, de valahogy nem "jött át". Nekem a sacher a kedvencem.

Diana: Hú én is alig várom, hogy megkóstoljam őket!

Krisztina: Érdekes, hogy nekem pont az jön be, ami neked nem :) éljenek a különbözőségek :)

Tünde: Örültem,hogy ilyen jót írtál az új kávé variációkról 👌hamarosan beszerzem őket.Nekem még mindig a karamellás a favorit 👍talán most más is lesz