Ezeket a könyveket szeretném karácsonyra

Amióta a nyári festés után visszapakoltam a polcokra az 50+ szakácskönyvet, úgy éreztem, nekem nincs szükségem újabbakra a gyűjteményembe. Aztán megláttam ezeket, amelyekről most írok. Illetve, ha esetleg egyik sem nyeri el tetszéseteket, akkor kukkantsatok bele a nyári ajánlómba is (van ott húsos és vegán is az ajánlómban).

Szóval most karácsonyra olyan könyvekbe szerelmesedtem bele, amelyek szépek, sőt gyönyörűek. Talán már nincs szükségem új ötletekre, receptekre, de arra nagyon is, hogy valaki az írásaival, képeivel inspiráljon a főzésre, rávegyen, hogy újra és újra kedvem támadjon a konyhában tevékenykedni.
Az alábbi könyvek pont ilyenek.




Muszula Tímea: Szépségek és finomságok

Tematikus, ünnepek szerint csoportosított receptek 300 oldalon keresztül álomvilágba ringató fotókkal. Igazi luxuskönyvről van szó, a Vintage Gardentől megszokott színvonalon és hangulattal. Már a címlapon is dominál a rózsaszín és ez a csajos hangulat végig megmarad.




Nagy Zita: Vegán reggeli


A másik véglet a teljesen vegán, azaz gyakorlatilag minden mentes konyha. Zizi kalandjait tényleg évek óta követem és nagyon inspiráló, ahogyan pusztán növényi alapanyagokkal alkot. Az ő receptjei, ötletei engem is rávesznek időről időre arra, hogy másként tekintsek a zöldségekre. A reggeli pedig amúgy is az egyik lenehezebb terep, szóval izgatottan várom az új ötleteket.




Hadarik Rita: Glutén nélkül 


Ha már a mentes ügyeknél tartunk, akkor meg kell említenem Ritát is, aki a gluténmentes finomságaival varázsolt el már sokszor. Miután sikeresen bevezette idén az általa kitalált spéci sütiporokat/liszteket egy újabb könyvvel is előrukkolt. Lisztérzékenyeknek igazi áldás lehet, de sima háziasszonyok is profitálhatnak belőle.




Bezselics Ildikó: Magok a konyhában - a hüvelyesek

Imádom az összes hüvelyest, babot, lencsét, csicseriborsót. Viszont azért egy idő után elég unalmas lehet a hetente megfőzött vöröslencse curry. Ildikó a szokásos alapossággal és kreativitással állt neki a témának és rengeteg meglepő ötlettel gazdagítja a repertoárt. Nem csak vegáknak, hanem húsevőknek is tartogat izgalmas lehetőségeket, így mindenképpen érdemes belekukkantani!




Mautner Zsófi: Karácsonyi színező

Egy szerző, akit senkinek sem kell bemutatni és egy új műfaj, ami most szárnyal. Ebből csak jó sülhet ki. A könyv gyöngyörű, órákig el lehet benne merülni és azért természetesen receptek is akadnak benne!




Rubin Eszter: Bagel

Eszter könyve nem szakácskönyv, viszont neki sem ez az első könyve. Az első, beszédes című Barhesz egy őrül körforgás volt a zsidóság és az evés körül. És úgy tűnik ez az új regénynek is ugyanez lesz a főszereplője, de ezúttal középpontba kerül az alapanyag-fetisizmus, mint nem feltétlenül követendő példa.




+1 magazin: Fördős Zé - Street Kitchen

Ha egy magazint még megveszek idén a nagyon durva gyűjteményembe, akkor azt hiszem ez lesz az. :)

Nincsenek megjegyzések: