Tökmagolajos-kukoricás kenyérke

Húsvétra készült, de például tökéletes kirándulós, sőt vendégvárós étel lehet. Sokáig puha és friss marad és nagyon-nagyon gazdag ízei vannak.

A tökmagolaj a Gastrojaltól származó hidegen sajtolt finomság.



Hozzávalók: 2 tojás, 1 csapott kiskanál só, 1 dl tej, 1 dl tökmagolaj, 10 deka liszt, 10 deka kukoricaliszt, 1 kiskanál sütőpor, 15 deka csemege kukorica (konzerv), 20 deka feta, zöldfűszerek: bazsalikom, kakukkfű, oregánó.

Elkészítése: Az egész tojásokat a sóval elkevertem, hozzáadtam a tejet és olajat. A kétféle lisztet a sütőporral vegyítettem. Ezt is belekeverem a tojásos masszába. Végül belemorzsolom a fetát, beleszórom a zöldfűszereket és a kukoricát.

Sütőpapírral kibélelt hosszúkás sütőformába kanalazom és 35-40 percig sütöm 180 fokon.
Muffin formában is készíthető, ez esetben 25-30 perc sütés is elegendő. 

Nincsenek megjegyzések: