Kitchenbox tesztelés

Nagyon-nagyon szeretek főzni. Enni még jobban. De a bevásárlás nem annyira esik jól minden esetben. Imádok a piacon bóklászni, de két nyűgös kiskorúval súlyosbítva ez nem mindig romantikus útleírásokba illő élmény. Sőt. Ráadásul, amerre mozgok a legritkább esetben jönnek velem szembe mindenféle egzotikus fűszerek, úgyis mint friss korriander teljesen ismeretlen a sarki közértben.
A bevásárlásmentes főzés lehetőségét kínálja a Kitchenbox. A honlapon kiválasztod, hogy mit szeretnél főzni, ők pedig kiporciózva házhoz szállítják neked az összes szükséges hozzávalót.



Miért jó ez?
Egyértelműen a legnagyobb előny, hogy nem kell bevásárolni menni.
Nem kell egzotikus hozzávalókat vadászni.
Mivel én például nem nagyon szeretek méricskélni, csak úgy érzésre adagolom a hozzávalókat, néha elszalad a ló a fűszerezésnél. Itt viszont ki vannak mérve grammra a recepthez illő cuccok.
Ha egy picit is bizonytalan az ember lánya egy-egy új receptnél, izgalmasabb, például távol-keleti ízeknél, nagyon jó ha fogják a kezét és elronthatatlanná teszik a főzést.
Szinte biztos, hogy nem lesz kidobandó étel. Az adagok kifejezetten bőségesek, de nem fogunk kidobni fél cukkínit, hiszen eleve csak felet kapunk.

Miért nem jó ez?
A kiporciózás miatt iszonyatos mennyiségű csomagolóanyaggal dolgoznak. Ezt a cég is tudja és van lehetőség rá, hogy a zacskókat és dobozokat a következő rendeléskor a futár elviszi. Ezeket szelektív hulladékgyűjtésben újrahasznosítják. 
Nem lehet szabadon "alkotni", de néha ez talán nem is akkora baj.
Minimum két adagot kell rendelni mindenből, tehát egyedülállóknak két napra van ebéd vagy vacsora.
Adott napokon van a szállítás, viszont a csomagolás miatt sokáig friss marad a hozzávaló.

Két összeállítást rendeltem meg, kóstolás céljából.



A sajtmártásos, zöldséges, csirkés rétes egy meglepő ötlet, de imádtam! Egy picit sok edényt koszoltam el, mire elkészült, de a végeredmény szuper lett. Nagyon visszafogottan fűszerezett, kényeztetően összesimuló ízek kaptak helyet a tányéron. És persze az sem utolsó szempont, hogy minimális felesleges szénhidráttal egy nagy adag zöldséget toltam be ebédre. A hozzávalókból bőven kijött nekem 3 adag is, nagyobb étkűeknek persze csak 2.



A csirke tikka massala az egyik kedvenc indiai fogásom. Amiért kerülöm itthon a készítését, azok a korianderzöld, a curry levél és a háromféle fűszerkeverék. Illetve ezek hiánya a kamrámban. De így, hogy mindent készen kaptam, nagyon-nagyon egyszerű és gyors volt elkészíteni. A végeredmény pedig abszolút megállta a helyét.

Az elkészítési leírások egyébént szép színes fotókkal illusztrált lapokon érkeznek, így még a kezdők számára sem jelenthet igazán nagy gondot az adott hozzávalókból való alkotás. Jó kis ötlet ez!

2 megjegyzés:

kata molnar írta...

Én pár napja olvastam róluk és zseniális ötletnek találom. Változatosan főzni, megspórolni a beszerzési és előkészítési időt, szuper. Bár nekem az ára nem fér bele a költségvetésembe, mégis tudom, hogy ennek ellenére jó a díjszabása, nagyon szimpatikus kezdeményezés. Nekem mindig azon a ponton megy el a kedvem a főzőcskézéstől, hogy a különlegesebb ételekhez ötfelé kell mennem, hogy mindent beszerezzek. Úgyhogy tényleg frapáns az egész, a csomagolóanyagot esetleg ki lehetne váltani a visszaválható kis télyegekkel bár ahhoz az kell, hogy valaki elég rendszeresen rendeljen.

Anikó írta...

...na ilyenkor sajnálom, hogy pár éve elköltöztem Budapestről egy nyugis kisvárosba, semmi másért, csak ezekért a dolgokért, hogy ott házhoz rendelhetnék pár dolgot, amit vidéken nem tehetek meg, vagy nem olyan minőségben, színvonalban, mint a fővárosban.
Budapesten sem lenne a mindennapjaim része, már csak anyagilag sem, de olykor-olykor biztosan kipróbálnék valamit.
Bár az itteni életnek is meg vannak a szuper előnyei, a kisgazdaságoktól vehető friss házi tej, tojás, túró, tejföl, sajtok, a szabadon tartott csirkék, sertéshúsok azonnali, aznapi feldolgozásban, házi disznótorosok, kolbászok, sonkák hagyomány szerinti elkészítésben, nem beszélve a kenyérről, friss pékáruról, szóval nem panaszkodom, nem rossz itt az élet... csak olykor hiányoznak ilyen kuriózumok, mint a fenti is, vagy amikor házhoz szállítanak egy friss láda epret, vagy 15 perc autózással tudok venni garantáltan kezeletlen citromot stb. stb.