Új kedvenc reggelim: granolás almakompót

Kicsi Vú 5Fűszer konyhájában egy rendkívül izgalmas előadáson vettem részt még decemberben. A kínai, 5 elemre épülő, gyógyító-egészség megőrző étkezésbe sikerült bepillantást nyerni ezen az estén.
Megismerkedhettem az elmélet alapjaival, a hűtő és melegítő ételek rendszerével, hogy melyik étel milyen szervünkre hat és hogyan hozza egyensúlyba emésztésünket. Persze ilyen rövid idő alatt éppen csak egy rövid összegzést kaphat az ember lánya egy több ezer éves, nagyon alapos és nagyon részletes rendszerről.



Amit viszont sikerült alaposan bevésni az agyamba, hogy együnk minél több főtt és meleg ételt, mert az jó. Így azóta nagyon igyekszem, hogy minél többször együnk például meleg reggelit, zabkását vagy hasonlókat.

A legjobb mégis az volt, hogy megkóstolhattam Kicsi Vú fantasztikusan tiszta ételeit. Nem tudom jobban körülírni a konyhát, amit visz. Nagyon tiszta ízek, mindenféle hókuszpókusz nélkül. Nem egzotikus fűszerekkel és különleges, elérhetetlen hozzávalókkal dolgozik, hanem megmutatja, hogy mit lehet kihozni a szezonális, helyi alapanyagokból is.

Az új kedvenc reggelim sem jutott volna soha saját magamtól eszembe. Mégis tökéletesen működőképes, izgalmas és energiát adó reggeli. Finom és tápláló, jól indul tőle a nap.

Forró almakompót granolával
Almakompótot főzök sok-sok hámozott almából, néha körtét is teszek hozzá. A vízbe szórok egy kis fahéjat is, hogy még finomabb legyen.
A granola zabpehelyből, mandula lapocskákból, aszalt gyümölcsökből áll. Ezt egy picit megpirítom egy kevés barnacukorral egy serpenyőben.
Végül a forró almakompótba beleszórom a megpirított granolát. Ha nem elég édes, akkor egy kevés mézzel édesítem.

Nincsenek megjegyzések: