Kedvenc bögréink

A Csokista blogon tették fel a kérdést, hogy kinek van kedvenc bögréje, úgyhogy válaszolok is. Nekünk ugyanis csak kedvenc bögréink vannak. Amikor - nagy ritkán - egy-egy összetörik, mindig megsiratom (vagy inkább megdühöngöm a dolgot). Persze a drágám szerint így is túl sok van, de amíg pont beférnek a szekrény erre kiszabott polcaira, addig nincs gond.



1-es számú és abszolút kedvenc a tehenes. Bár én folyton bárányosnak gondolom magamban, ki tudja miért. Freud bácsinak biztos lenne hozzá megjegyzése.
Hogy miért imádom? Mert olyan jóóóóó naaaagy. 3,5 dl - ez nálam a tökéletes reggeli tejeskávé adag.

2. Ez pedig a drágám tökéletes reggeli kávé adagja - feketén egy eszpresszó. A bögre inkább csésze, egy néhány évtizedes porcelán. Örökség a nagyitól, amit minden reggel használunk, így minden reggel eszembe jut ő is és hálát adok, hogy megőrizte nekünk ezt a szép tárgyat.

3-as és a képen nem szereplő sok-sok állatfigurás bögre. Ez például egy kézzel festett, ami nagyon jól bírja a strapát. Van cicás, baglyos, királyfis meg kisvakondos is. A Hello Kittyt nem tudom ráfogni a gyerekekre, az pl. az enyém.

4-es egy kakukktojás, mert üvegből van. De szintén nagyon szeretem, ez a délutáni teázós bögre, szintén az a pont jó méret, forma, stb.

3 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Jók ezek a nagy bögrék, szeretem. Tisztességes adag fér el benne:-)

Anazar írta...

De még levest is milyen jó szürcsölni az ilyen jó nagy tehenes bögrékből ;-))

4Gyerek írta...

Nálunk férj "üzletelt" anno a húgával, egy hangszalagért kapott cserébe egy asszem 4 dl-es bögrét. Nekem hatalmas, így kizárólag ő használja.

Kicsilány nagyon irigyelné tőled a Kittyit ;-)