Ötletek grillezéshez



Imádok grillezni, roston sütni! Ha lejutunk a Balatonhoz, ott mindig ez az egyik esti fő program. Akár zuhog az eső (mint 3 éve), akár csak simán szemerkél (mint 2 éve). Én akkor is sütögetek!

Mindig igyekszem valami új ötletet keríteni és azt elkészíteni. A hagyományos dologok, mint a sült paprika, meg a görögös saláta mindig felbukkannak a kínálatban. De mindig akad valami kipróbálni való új hozzávaló is.



Most például pár kisebb céklát tettem a parázsra, miután a húsok már megsültek, de még javában izzott a faszén. Néhányszor megforgattam és hagytam jó alaposan átsülni.
Másnap lepucoltam a megszenesedett héját és felkockáztam. Sóval, borssal meghintettem. Locsoltam rá tejfölt, szórtam rá kaprot és tettem még mellé néhány szelet lazacot is.
Jelenthetem: ez volt a nyár eddigi legzseniálisabb fogása!



A húsok közül talán a oldalas volt a legjobb. Nem bíztam a véletlenre: Sós vízben főztem egy jó órát, csak aztán sütöttem meg, egy kis fahéjas szilvalekvárral megkenegetve.



Kipróbáltuk a hátszínt is. Nagyon vékonyra szelve éppen csak megmutattam a tűznek. Semmiféle pácolást és fűszerezést nem igényelt, csak egy kis utólagos sózást.

Az viszont ezúttal bebizonyosodott, hogy a csirkehús semelyik részének nem tesz túl jót az én grillezési stílusom, ami viszonylag nagy tüzet jelent. Viszont a tarja mind a 3-4 alkalommal nagyon jól állta a sarat, úgyhogy ezentúl is az lesz a főszereplő.



Megnéztem magamnak ez az új terméket, ezt a kifejezetten grillezéshez ajánlott sajtot. Hát, voltak vele problémáim. Például, hogy ahogy olvadt, egy kis levet engedett maga alá. Nekem nagyon gumi szerű lett így megsütve, viszont a többieknek, akik nálunk voltak vendégségben nagyon ízlett, el is fogyott az utolsó morzsáig.

Készült hozzá egy bulgur saláta, aminek a bulgur részét a gyerekek rendkívüli lelkesedéssel fogadták. A megfőzött és lehűtött buzatörethez kevertem paradicsomot, paprikát, uborkát, zöldhagymát és sok petrezselyem levelet is. Citromlét és olíva olajat csorgattam rá. Nagyon jó kis nyári egyveleg lett.

Remélem a hosszú hétvégén még esetleg kedvet kaptok egy kis roston sütéshez és tudtok ötletek meríteni a korábbi és ezen bejegyézsemből :)

 

1 megjegyzés:

Hye írta...

This is cool!