Kicsi a burek, de finom: Mlinar



Legendákat hallottam erről a bizonyos Mlinarról, hogy ilyen jó, meg olyan. Haha! Gondoltam magamban. Nekem, aki a szabadkai gimiből nagyszünetben kilógott bureket enni - senki ne fecsegjen! Nekem bizony a koszovói siptár pékek által felállított sztenderd a standard. :)

Végre aztán eljutottam a Mlinarba, a Deák tér közelében lévő üzletükbe. És majdnem elsírtam magam, hogy nincs egyik szokásos útvonalam közelében sem. Itt ugyanis megkapom azt, ami Budapesten a legjobb elérhető burek. De tényleg: pont kellően ropogós, belül meg puha, de nem túl zsíros. Töltelék ugyan lehetne picit több, de még így is jól kijönnek az ízek.
A formavilággal még barátkoznom kell, ez a feltekert csiga kicsit több tésztát tartalmaz, mint tölteléket. Ugyanis nálunk, otthon a nagy lapos kerek forma a megszokott, amit aztán négybe vágnak. (Így ha egyet kérsz, akkor egy negyedet kapsz, érthető nem?)

Szóval a túrós burek jó és persze sós! Olyan igazi íze van. A spenótos se rossz, aztán van még almás meg meggyes, ha valaki mégis édeset szeretne.

És ami a legjobb, van FOLYÓS JOGHURT! Ez magyar földön abszolút ismeretlen fogalom ugyanis, egy kicsit kesernyésebb, de azért kellően joghurtosan savanyú és kortyolhatóan folyékony! Zseniális cucc, és nagyon hiányzott már.

Az egyéb felhozatal is kellemes, a croissant, a különböző kiflik és a töltött pizza jellegű, itt szendvicsnek aposztrofált dolgok. Reggelire bőségesen elég 1 ilyen cucc, sőt nekem salátával még ebédre is több volt mint elég.

2 megjegyzés:

Éci írta...

tegnap eltekertem mellette, eszembe jutott mit írtál, visszafordultam, kértem, eltettem, hazamentem, elővettem - és a túrós helyett húsost kaptam. azóta is le vagyok sokkolva. :)

Ági, aki főz írta...

Ó, ezt sajnálom...